Δίκη Φιλιππίδη: «Μετά την επίθεση έπαιρνε αντικαταθλιπτικά»

Με την κατάθεση ο πατέρα της δεύτερης καταγγέλλουσας που κατηγορεί τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού το 2010 σε καμαρίνι θεάτρου, συνεχίζεται από το πρωί η δίκη του ηθοποιού.

Ο μάρτυρας, ο οποίος έμαθε για την καταγγελλόμενη σεξουαλική επίθεση σε βάρος της κόρης του, πριν από ένα χρόνο, αναφέρθηκε στην άσχημη ψυχολογική κατάσταση του παιδιού του σε σημείο που έπαιρνε αντικαταθλιπτικά χάπια, ενώ ήταν εκείνος που την παρότρυνε να φτάσει μέχρι τέλους την καταγγελία της.

«Έβλεπα από την τηλεόραση αυτά που γινόντουσαν. Πήρα την κόρη μου και της είπα ότι ο κ. Φιλιππίδης έχει θέματα. Και μου είπε ότι είμαι κι εγώ ένα από τα θύματα. Έχω πάρει δικηγόρο. Στην αρχή το είδα κάπως. Αισθητικώς δε μου άρεσε. Όχι της κόρης μου, όλη η ιστορία. Όταν μίλησα μαζί της και μου είπε τι συνέβη κυρίως μετά το περιστατικό την προέτρεψα να συνεχίσει την καταγγελία» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Στη συνέχεια περιέγραψε πώς σύστησε την κόρη του σε ένα φίλο του, ο οποίος την έστειλε με το βιογραφικό της στον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Της έκλεισε ραντεβού με τον Φιλιππίδη κι εκείνη γύρισε ενθουσιασμένη. Της έδωσε κάποιο ρόλο, θα έκανε αντικατάσταση στη Θεσσαλονίκη. Νομίζω της είπε θα την προωθήσει και στο Mega. Είχε περάσει και οντισιόν από το Mega και μετά της είπαν ότι δεν την παίρνουν».

Πρόεδρος: Τι σας είπε για το ρόλο στο θέατρο;
Μάρτυρας: Είχε γυρίσει ενθουσιασμένη, αλλά μετά από κάποιο διάστημα είπε ότι δεν τον πήρε το ρόλο.
Πρόεδρος: Σας είπε για ποιο λόγο δεν την πήραν;
Μάρτυρας: Όχι. Ήταν στεναχωρημένη, μελαγχολική, αντιδρούσε παράξενα. Πήγαινε να πάει κάπου και επέστρεφε σπίτι. Απευθύνθηκα σε ένα ψυχίατρο συνάδελφο για να τη βοηθήσει. Την εξέτασε και της έδωσε αντικαταθλιπτικό. Το πήρε περίπου 3 μήνες. Για να τη βοηθήσω την έστελνα με μια φίλη μου να βλέπει παραστάσεις στην Επίδαυρο.

Εκεί γνωρίστηκε με τον Γιώργο Κιμούλη. Αυτός ήθελε να κάνει μια παράσταση με νέους ηθοποιούς. Τους είπα ότι θα αναλάβω σαν παραγωγός το concept. Κι έτσι έγινε».

Νωρίτερα, η φίλη της δεύτερης καταγγέλλουσας απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο ηθοποιό λίγο πριν ολοκληρώσει την κατάθεση της είπε:

«Λυπάμαι πολύ κύριε Φιλιππίδη». Κι εκείνος από το εδώλιο του κατηγορουμένου ανταπάντησε: «Κι εγώ».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τέμπη: Αίτηση εξαίρεσης πραγματογνωμόνων από την εξέταση των τελευταίων βίντεο κατέθεσε γονέας θύματος
25 Φεβρουαρίου, 2025
Φιλ Κόλινς: «Είμαι πολύ άρρωστος, έχω χάσει την όρεξη για μουσική»
25 Φεβρουαρίου, 2025
Αθωώθηκε ο 50χρονος που κατηγορούνταν για υποκίνηση βίας ενόψει των συλλαλητηρίων της Παρασκευής
25 Φεβρουαρίου, 2025
Καταγγελία για λύματα που καταλήγουν στον Αλιάκμονα από τον βιολογικό καθαρισμό της Βέροιας
25 Φεβρουαρίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Είχε εμμονή με 31χρονη γυναίκα– Καταδικάστηκε σε 10μηνη φυλάκιση
25 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Αποκαλύψεις από την στάση του σώματός του – Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας
25 Φεβρουαρίου, 2025
Ανατροπή στη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου – Δύο αυτοκίνητα στο σημείο το μοιραίο βράδυ
25 Φεβρουαρίου, 2025
Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Πώς θα κινηθούν Μετρό, Τραμ και ΗΣΑΠ
25 Φεβρουαρίου, 2025
Στην κλινική των φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρθηκε ο 47χρονος που δολοφόνησε 44χρονη τρόφιμο στο Δαφνί
25 Φεβρουαρίου, 2025
Αλέξης Κούγιας: Η νεότερη ανακοίνωση του γιού του – «Οτιδήποτε διαρρέει είναι ψεύτικο»
25 Φεβρουαρίου, 2025