Δίκη για Μάτι: Απολογείται η Ρένα Δούρου – «Οφείλουμε να ζητάμε την άρση βουλευτικής ασυλίας μας»

Με την απολογία της Ρένας Δούρου συνεχίζεται η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών, για την υπόθεση της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι με τα 104 θύματα. Η απολογία της τότε Περιφερειάρχη, κλείνει τον κύκλο απολογιών των 21 κατηγορουμένων στην υπόθεση.

«Δεν θέλω να επαναλάβω αυτά που είπα πρωτόδικα είμαι σίγουρη ότι τα γνωρίζετε. Όμως την θλίψη και την συγγνώμη μου οφείλω να την επαναλάβω και θα την επαναλαμβάνω πάντοτε» είπε η πρώην κατηγορούμενη Ρένα Δούρου για την τραγωδία στο Μάτι.

Μάλιστα, η κ. Δούρου σε μια έμμεση αναφορά στο κλίμα των ημερών, την υπόθεση των Τεμπών και την βουλευτική ασυλία, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα, είπε «Πριν ξεκινήσω να αναφέρομαι επί των κατηγοριών θα ήθελα να περιγράψω την άποψη που έχω για την δίωξη μου. Ουδέποτε βαρυγκώμησα, ουδέποτε έδειξα την δυσφορία μου, ούτε είπα ότι είναι πολιτική δίωξη.

Ουδέποτε είπα ή θεώρησα ταλαιπωρία την όλη διαδικασία, γιατί απλά ωχριά μπροστά στον πόνο των ανθρώπων που επλήγησαν.

Αντιθέτως πιστεύω ότι τα πολιτικά πρόσωπα που είτε προσωπικά είτε ως υπηρεσία στην οποία είναι επικεφαλής, εμπλέκονται σε μία υπόθεση, θα πρέπει να φθάνει η υπόθεση στο ακροατήριο, στους φυσικούς δικαστές και να μην οχυρωνόμαστε πίσω από ασυλίες.

Πιστεύω ότι η βουλευτική ασυλία συνταγματικά πρέπει να περιοριστεί αυστηρά σε ελάχιστες περιπτώσεις.

Μέχρι τότε οφείλουμε οι ίδιοι να ζητάμε την άρση της βουλευτικής ασυλίας ώστε να κρινόμαστε από τους φυσικούς δικαστές, όπως όλοι οι πολίτες».

Η πρώην περιφερειάρχης συνεχίζει την απολογία της απαντώντας σε όλες τις αιτιάσεις της έφεσης που άσκησε ο Εισαγγελέας κατά της ομόφωνης αθώωσης της, από το πρωτόδικο δικαστήριο.

Η πρώην περιφερειάρχης επιχειρεί να αντικρούσει το ζήτημα της Οργανωμένης Προληπτικής Απομάκρυνσης, για το οποίο παραθέτει όλο το ισχύον, τότε, θεσμικό πλαίσιο, σύμφωνα με το οποίο την εισήγηση για αυτή την δράση έχει αποκλειστικά η Πυροσβεστική.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Βασίλης Καλογήρου: Επιμένει η οικογένειά του στο σενάριο της δολοφονίας
26 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Την Πέμπτη δημοσιεύεται το πόρισμα – Δεν έγινε δεκτό το αίτημα συγγενών των θυμάτων για αναβολή
26 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Εντολή να ανοίξει ο ιατρικός του φάκελος από την 1η Ιανουαρίου του 2024 και μετά
26 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Πυροβολισμοί έξω από δικαστήριο στο Μπίλεφελντ στη διάρκεια δίκης για τη δολοφονία πυγμάχου
26 Φεβρουαρίου, 2025
Μανώλης Λιδάκης: Η αποκάλυψη της αδελφής του λίγους μήνες πριν «φύγει» – «Εισχώρησε στο γόνατό του στρεπτόκοκκος»
26 Φεβρουαρίου, 2025
Τηλεφωνική συνομιλία Μητσοτάκη – Ερντογάν
26 Φεβρουαρίου, 2025
Νεκρός οδηγός μηχανής σε τροχαίο στο Ηράκλειο
26 Φεβρουαρίου, 2025
Αυθαίρετα εντοπίστηκαν σε Σαντορίνη και Μύκονο – Τι έδειξαν οι νέοι έλεγχοι
26 Φεβρουαρίου, 2025
Εντοπίστηκε νεκρή γυναίκα σε χαράδρα στους Δελφούς
26 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Τα 7 ερωτήματα γύρω από τις συνθήκες που βρέθηκε η σορός του – Τι υποστηρίζουν οι δικοί του
26 Φεβρουαρίου, 2025