Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη: «Ακούσαμε βογκητά και βρισιές, φοβηθήκαμε μην μας πάρει η μπάλα»

Με την κατάθεση του 20χρονου συνοδηγού της λευκού BMW συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού από οπαδούς του ΠΑΟΚ την 1η Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για τον συνοδηγό του αυτοκινήτου που βρισκόταν σε μικρή απόσταση από τον τόπο τέλεσης του εγκλήματος. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας διερχόταν από το σημείο και το όχημά του βρέθηκε πίσω από τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι 12 κατηγορούμενοι.

«Έτυχε να περνάμε από την περιοχή και να συμβαίνει αυτό μπροστά μας»

Ο μάρτυρας ξεκίνησε την κατάθεσή του λέγοντας πώς βρέθηκε με τον φίλο του λίγα μέτρα μακριά από το σημείο όπου ο Άλκης Καμπανός έπεσε νεκρός από τη δολοφονική επίθεση.

«Ήμουν με το φίλο μου, είχαμε πάει Τούμπα για φαγητό και γυρνούσαμε προς τον Φοίνικα, να κάτσουμε να φάμε και να πάμε σπίτια μας. Έτυχε να περνάμε από την περιοχή και να συμβαίνει αυτό μπροστά μας», ανέφερε αρχικά ο 20χρονος μάρτυρας.

Όπως είπε, τα τρία αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν οι δράστες τα συνάντησαν μόλις μπήκαν με τη λευκή BMW στην οδό Πλαστήρα.

Σύμφωνα με τον συνοδηγό της λευκής BMW, «κατεβαίναμε την Πλαστήρα και είχαμε μπροστά μας τα τρία αυτοκίνητα. Όταν τα τρία αυτοκίνητα έφτασαν κοντά στο γήπεδο του Άρη, το ένα έστριψε αριστερά και τα δυο σταμάτησαν μπροστά μας».

«Εμείς σταματήσαμε γιατί σταμάτησαν αυτοί. Σταματήσαμε πίσω τους», δήλωσε στη συνέχεια στην κατάθεσή του ο συνοδηγός του αυτοκινήτου που βρέθηκε κοντά στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη.

«Ακούσαμε φωνές, γαμ@ τον Άρη σας, θα σας γ@μησο@υμ@»

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο μάρτυρας ανέφερε πως θυμάται να βγαίνουν περίπου 4-5 άτομα από το κάθε αυτοκίνητο από τα δυο που ήταν μπροστά τους. Όπως είπε, οι περισσότεροι φορούσαν κουκούλες και δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να διακρίνει τα πρόσωπα των δραστών.

Όπως είπε, θυμάται από το ένα αυτοκίνητο να ανοίγουν το πορτμπαγκάζ και να βγάζουν αντικείμενα. «Ήταν σαν να βγάζουν ένα ξύλο, ένα σίδερο, δεν είδα», είπε.

Αναφορικά με τη δολοφονική επίθεση η οποία στοίχισε τη ζωή του Άλκη Καμπανού, ο 20χρονος συνοδηγός της λευκής BMW τόνισε πως από το σημείο που βρισκόταν δεν υπήρχε οπτική επαφή με το συμβάν.

Ωστόσο, υπογράμμισε, άκουσε φωνές, βογκητά και βρισιές όπως «γ@μ@ τον Άρη, θα σας γ@μ@σο@με».

Κατά τον ίδιο, 1-2 άτομα ήταν ίσως πιο κοντά προς τα αυτοκίνητα παρά στο συμβάν.

«Φοβηθήκαμε ότι θα μας πάρει και εμάς η μπάλα»

Εν συνέχεια, ο μάρτυρας περιέγραψε πως μετά τις φωνές που άκουσε, είδε άτομα να τρέχουν και να επιστρέφουν στα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ένα αυτοκίνητο με τους δράστες έφυγε ευθεία, όπου μάλιστα είχαν φτάσει οπαδοί του Άρη, αφού πέταξαν καρέκλες προς το ΙΧ. Το δεύτερο ΙΧ, πήγε δεξιά, ανάποδα στον μονόδρομο.

Όπως είπε, βλέποντας τα όσα έγιναν ο ίδιος και ο φίλος του, φοβήθηκαν. «Εμείς είπαμε θα μας πάρει και εμάς η μπάλα θα μας σπάσουν το αυτοκίνητο μη γίνει κάτι με εμάς γι’ αυτό πήγαμε δεξιά ανάποδα σε μονόδρομο», ανέφερε ο 20χρονος μάρτυρας.

«Δεν ξέραμε τι έγινε, την επόμενη μέρα το μάθαμε»

Όπως είπε ο συνοδηγός της λευκής BMW, δεν γνώριζαν τι είχε συμβεί στην οδό Γαζή και πως είχε δολοφονηθεί ένας άνθρωπος. «Εμείς την επόμενη μέρα μάθαμε τι είχε συμβεί», είπε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της Εισαγγελέως ο 20χρονος μάρτυρας είπε πως ο ίδιος αλλά και ο φίλος του, οδηγός του οχήματος, πήγαν αυτοβούλως στην Αστυνομία να καταθέσουν για το περιστατικό, αφού στα βίντεο που είχαν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, φαινόταν το αυτοκίνητό τους.

«Είδαμε τι έγινε, βγήκε το αυτοκίνητό μας στο βίντεο και είπαμε θα μπλέξουμε από το πουθενά και αποφασίσαμε να πάμε στην Αστυνομία να μιλήσουμε», δήλωσε.

Ερωτηθείς για το ότι δεν κατέγραψε τα όσα έβλεπε με το κινητό του τηλέφωνο ο μάρτυρας απάντησε πως δεν το έκανε επειδή φοβήθηκε μήπως οι δράστες επιτεθούν σε εκείνον και τον φίλο του.

Η εξέταση του μάρτυρα συνεχίζεται με ερωτήσεις από τον συνήγορο πολιτικής αγωγής και τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Με πληροφορίες από thestival.gr