Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη: Καταθέτει ο οδηγός που βρέθηκε σε μικρή απόσταση από το έγκλημα

Καταθέτει σήμερα ο οδηγός του αυτοκινήτου που βρισκόταν σε μικρή απόσταση από τον τόπο που δολοφονήθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2022 ο Άλκης Καμπανός, από οπαδούς του ΠΑΟΚ, στην περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας διερχόταν από το σημείο και το όχημά του βρέθηκε πίσω από τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι 12 κατηγορούμενοι.

Την Τρίτη 14/2 ολοκληρώθηκε η κατάθεση τού μάρτυρα αστυνομικού από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης. Ο αστυνομικός βρέθηκε για τρίτη φορά στο βήμα του μάρτυρα και απάντησε σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων απηύθυναν ερωτήσεις προς τον μάρτυρα κατηγορίας αναφορικά με το σημείο που βρισκόταν σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές οι κατηγορούμενοι τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης, τους χρόνους αποβίβασης από τα αυτοκίνητα και την επιστροφή σε αυτά, τα σημεία όπου βρέθηκε DNA του Άλκη αλλά και τα κίνητρα της φονικής επίθεσης.

Ερωτηθείς για το εάν οι κατηγορούμενοι είχαν διαφορές με συγκεκριμένα άτομα ο αστυνομικός είπε πως «δεν είχαν διαφορές με συγκεκριμένα άτομα. Έψαχναν οπαδούς του Άρη». Αναφορικά με τα κίνητρα και τις προθέσεις τους, αλλά και το εάν είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση, ο μάρτυρας είπε πως «δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Για παράδειγμα ο Ι. Κ. ήθελε εκδίκηση για το χτύπημα που είχε δεχθεί. Η όλη μας εκτίμηση είναι ότι έψαχναν οπαδούς του Άρη και λιγότερους από αυτούς, για να υπερέχουν αριθμητικά».

«Ήθελαν να κάνουν ζημιά»

«Άνθρωπος που επιτίθεται με λοστούς και μαχαίρια δεν περιμένει ο άλλος να ζήσει. Ήθελαν να κάνουν ζημιά και η ζημιά να είναι μεγάλη. Η επίθεση με μαχαίρι είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας», ανέφερε εν συνεχεία ο αστυνομικός του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας η συνήγορος του 9ου κατηγορούμενου ζήτησε την προβολή ενός βίντεο το οποίο σύμφωνα με την ίδια αποτελεί συνένωση των δυο βίντεο η λήψη των οποίων έγινε από κινητό τηλέφωνο. Όπως είπε, το βίντεο έχει υποστεί επεξεργασία ως προς την ταχύτητα αναπαραγωγής. Μετά την προβολή του βίντεο, ο μάρτυρας δεν απάντησε στις ερωτήσεις της συνηγόρου υπεράσπισης λέγοντας χαρακτηριστικά πως το βίντεο που προβλήθηκε είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας και δεν μπορεί να γνωρίζει κατά πόσο έχει επέμβει ο επεξεργαστής στα καρέ.

Πηγή: thestival.gr