Δίκη Πίσπιρίγκου: «Όταν έφτασε στο νοσοκομείο η Τζωρτζίνα δεν είχε σπασμούς»

Τα όσα έλαβαν χώρα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πάτρας όταν η πρωτότοκη κόρη της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη εισήλθε υγιέστατη και εξήλθε με τετραπληγία κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η Διευθύντρια Παιδιατρικής στο Καραμανδάνειο, Μαρία Ηλιοπούλου.

Πρόκειται για τη γιατρό που συντόνισε όλες τις εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας, όταν πρωτοεισήχθη στο νοσοκομείο στις 8 Απριλίου 2021. «Αιτία εισόδου στο νοσοκομείο ήταν η πιθανότητα σπασμού. Φαινόταν ότι ήθελε διερεύνηση νευρολογική», ανέφερε η μάρτυρας.

«Όταν το παιδί μπήκε στη κλινική δεν μας προβλημάτισε ως εικόνα, αλλά περισσότερο λόγω οικογενειακού ιστορικού. Ενημερώθηκα αμέσως και αποφασίσαμε να κάνουμε όλες τις δυνατές εξετάσεις, το συντομότερο δυνατόν», κατέθεσε η μάρτυρας εξηγώντας ότι «μέσα σε 24 ώρες είχε δει το παιδί νευρολόγος, είχε κάνει μαγνητική τομογραφία και δύο εγκεφαλογραφήματα. Μιλήσαμε με παιδοκαρδιολόγο από το Ριο, η οποία είχε εξετάσει τη μικρή πριν λίγες μέρες και δεν θεωρούσε πως υπήρχε λόγος να τη δει ξανά».

Πρόεδρος: Όταν ήρθε το παιδί δεν είχε κάτι;

Μάρτυρας: Όχι, όχι. Είχαμε επίπεδο επικοινωνίας, δεν είχε σπασμούς ήταν μια χαρά.

Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου η μάρτυρας περιέγραψε τι σημαίνει επεισόδιο σπασμών σημειώνοντας ότι πρόκειται για «επεισόδια απώλειας συνείδησης. Χάνει το παιδί την επαφή του με το περιβάλλον, σα να σπαρταράει, ή να είναι σαν σανίδα, ή να είναι χαλαρό και να πέσει κάτω. Είχαμε λοιπόν κάποιες κινήσεις. Συνήθως μετά το επεισόδιο το παιδί χαλαρώνει και κοιμάται».

Πρόεδρος: Αν έχει προηγηθεί επεισόδιο σπασμών υπάρχει κάποιο σύμπτωμα μετά που να φαίνεται στις εξετάσεις;

Μάρτυρας: Στο εγκεφαλογράφημα φαίνεται σίγουρα. Εδώ όμως το εγκεφαλογράφημα ήταν φυσιολογικό.

Πρόεδρος: Προέκυψε κάποιο εύρημα από τις εξετάσεις;

Μάρτυρας: Όχι τίποτα. Κάναμε ακόμη και ειδική εξέταση με μόνιτορ, δεν υπήρχε τίποτα.

Πρόεδρος: Η καρδιολόγος τι σας είπε;

Μάρτυρας: Ότι όλα ήταν φυσιολογικά .

Πρόεδρος: Υπάρχουν παθήσεις πέρα από την επιληψία που προκαλούν σπασμούς;

Μάρτυρας: Οτιδήποτε δομικά ανατομικά πειράζει τον εγκέφαλο. Μια βλάβη.

Πρόεδρος: Από τις αιματολογικές υπήρχε εύρημα;

Μάρτυρας: Όχι. Υπάρχει μια συγκεκριμένη εξέταση που οι τιμές της ανεβαίνουν όταν υπάρχουν σπασμοί. Αυτή θα φαινόταν και μετά από ώρες. Δεν φάνηκε τίποτα.
Μετά τις καταθέσεις των γιατρών και των νοσηλευτών του Καραμανδάνειου θα ακολουθήσουν εκείνες των γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, του Ωνασείου και του Αγλαΐα Κυριακού, όπου η Τζωρτζίνα κατέληξε στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Κουτσούμπας για τα Τέμπη: «Δεν σας στρίμωξε το ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτός ο περήφανος λαός και τα παιδιά του»
4 Μαρτίου, 2025
Τροχαίο στην Ηλιούπολη: Τζιπ αναποδογύρισε μετά από σύγκρουση
4 Μαρτίου, 2025
Καραθανασόπουλος: Προανακριτική μόνο για παράβαση καθήκοντος και μόνο για τον κ. Τριαντόπουλο;
4 Μαρτίου, 2025
Σερβία: Βουλευτές της αντιπολίτευσης πέταξαν καπνογόνα μέσα στο κοινοβούλιο
4 Μαρτίου, 2025
Έρχονται νέες επιδοτήσεις για ταμειακές μηχανές, POS και IRIS
4 Μαρτίου, 2025
Φορολογικές δηλώσεις: Εμπρόθεσμα τα στοιχεία στην ΑΑΔΕ – Στις 17 Μαρτίου η έναρξη της διαδικασίας
4 Μαρτίου, 2025
Ιαβέρης για τροχαίο στην Κατεχάκη: «Αν πήγαιναν σημειωτόν και υπήρχε ιδιαίτερη κίνηση η σύγκρουση δεν θα ήταν τόσο σφοδρή»
4 Μαρτίου, 2025
Οι λυγμοί της Εύη Βατίδου για τον Αλέξη Κούγια: Ευχαριστώ για όσα έχουμε ζήσει – Ήταν ο πατέρας των παιδιών μας
4 Μαρτίου, 2025
Νέα επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία
4 Μαρτίου, 2025
Δ. Κουτσούμπας: Στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ, μπαίνει μόνο το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος
4 Μαρτίου, 2025