Δίκη Πισπιρίγκου: «Προσπαθούσαμε όλοι να καταλάβουμε πως πέθανε»

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις στην δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Μαλένας.

Στις δραματικές στιγμές που βρήκαν νεκρή τη Μαλένα στο κρεβάτι του νοσοκομείου αναφέρθηκε νοσηλεύτρια καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου δικάζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της. Η μάρτυρας χαρακτήρισε αιφνίδιο το θάνατο της Μαλένας που νοσηλευόταν με λευχαιμία.

«Είχε από τις πιο “καλές” λευχαιμίες που μπορούσαμε να έχουμε, με πολύ καλή πρόγνωση σύμφωνα με τους γιατρούς» κατέθεσε η μάρτυρας η οποία σημείωσε ότι ο θάνατος του παιδιού τους σόκαρε.

«Προσπαθούσαμε όλοι να καταλάβουμε πως πέθανε αυτό το παιδί, κανείς δεν μπορούσε να το καταλάβει και να το πιστέψει …» ανέφερε συμπληρώνοντας πως όταν έμαθαν ότι η ιατροδικαστική έκθεση έκανε λόγο για ηπατική ανεπάρκεια έμειναν «με το στόμα ανοιχτό».

«Κλινικά η Μαλένα δεν αντιστοιχούσε με ηπατική ανεπάρκεια. Το παιδί με ανεπάρκεια είναι κατακίτρινο, με διόγκωση κοιλιάς, δεν μπορούν να φάνε να περπατήσουν, βρίσκονται συνέχεια στην αγκαλιά της μητέρας. Τη Μαλένα με το ζόρι τη βγάλανε από τον παιδότοπο για να την εξετάσουν οι γιατροί. Έπαιζε το παιδάκι. Οι γιατροί έλεγαν αποκλείεται ….».

Η μάρτυρας περίγραψε πως όταν η μητέρα τους είπε: «τρέξτε, τρέξτε δεν αναπνέει», «έφυγε σφαίρα» για να πάει στο δωμάτιο όπου βρήκαν ένα «νεκρό παιδί». Η νοσηλεύτρια αναφέρθηκε στις προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού, την άφιξη της ΜΕΘ στο δωμάτιο η οποία ανέλαβε και συνέχισε για 45 λεπτά αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

«Εμένα προσωπικά μέχρι να έρθει η ΜΕΘ μου φάνηκε αιωνιότητα. Δεν άργησε, όμως, η μονάδα να έρθει. Δεν μπορώ να υπολογίσω το χρόνο, αλλά δεν άργησαν. Το παιδί δεν ανταποκρινόταν» κατέθεσε.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου από το εδώλιο παρακολουθούσε με προσοχή τη μάρτυρα και κρατούσε σημειώσεις. Η μάρτυρας δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων για τα σημάδια που είχε το παιδί στο πρόσωπο του. Μάλιστα, της υπέδειξαν φωτογραφία του νεκρού παιδιού με τη νοσηλεύτρια να κάνει την εκτίμηση πως θα τα θυμόταν γιατί είναι έντονα.

«Αυτά τα σημάδια θα τα θυμόμουν είναι έντονα , μήπως δεν ήταν τόσο έντονα και έγιναν μετά ;» αναρωτήθηκε .

Πρόεδρος: θα μπορούσαν τα σημάδια να είναι από μάσκα, από τη διασωλήνωση ;

Μάρτυρας: Αποκλείεται να είναι από τη διασωλήνωση … ούτε η μάσκα οξυγόνου φτάνει εκεί πέρα

Πρόεδρος: Είστε κάθετη σε αυτό ;

Μάρτυρας: Είμαι κάθετη σε αυτό , οι μάσκες δεν είναι δυνατό να φτάσουν εκεί πέρα που είναι το σημάδι … νομίζω είναι πολύ μακριά .., αλλά εγώ δεν είμαι γιατρός …

Πρόεδρος: Άρα δεν μπορείτε να το εξηγήσετε …θα μπορούσε να προκληθούν από κάποιο χέρι κατά τη διασωλήνωση ;

Μάρτυρας: Δεν το θυμάμαι

Πρόεδρος: Η μονάδα φοράει γάντια ;

Μάρτυρας: Πάντα φοράει

Πρόεδρος: Θα μπορούσε να καταλάβει τη θερμοκρασία με τα γάντια ;

Μάρτυρας: Δεν είναι τόσο χοντρά τα γάντια…

Η μάρτυρας, η οποία φρόντισε το παιδί αφού είχε φύγει από τη ζωή, είπε ότι ούτε σε εκείνο το στάδιο παρατήρησε σημάδια στο πρόσωπο του παιδιού.

Εισαγγελέας: Μα προκλήθηκαν μετά το θάνατο;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι να τα είδα . .. εγώ εστίασα να επαναφέρουμε το παιδί.

Η μάρτυρας μίλησε για τους γονείς της Μαλένας οι οποίοι όπως είπε ήταν συντετριμμένοι . «Θυμάμαι ότι έκλαιγαν …» ανέφερε και ανακάλεσε στη μνήμη της τη στιγμή που, ενώ η Μαλένα είχε φύγει από τη ζωή, τους ευχαρίστησαν.

«Ήρθαν οι γονείς να μας χαιρετήσουν. Η μητέρα έκλαιγε, ο πατέρας ήταν πιο σοκαρισμένος, σαν νεκρός, σαν ρομπότ …

Η μητέρα μας είπε «σας ευχαριστώ για ότι κάνατε για το παιδί μου».

Πρόεδρος: Σας ρώτησαν κάτι; Ήταν ένας αιφνίδιος θάνατος

Μάρτυρας: Εμάς όχι …

«Η κατάσταση του παιδιού ήταν εξαιρετική»

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η παιδίατρος Σμαράγδα Παπαχρηστίδου η οποία είχε εξετάσει τη Μαλένα και επρόκειτο, όπως είπε , «για ένα παιδί που δεν είχε προβληματίσει ιδιαίτερα». «Η κατάσταση του παιδιού ήταν εξαιρετική» ανέφερε χαρακτηριστικά .

«Ήταν τόσο έντονη η έκπληξη μου που νόμιζα ότι μου έλεγαν λάθος όνομα» είπε αναφερόμενη στη στιγμή που την ενημέρωσαν τηλεφωνικά ότι έφυγε από τη ζωή η «μικρή Δασκαλάκη». Η γιατρός έκανε λόγο για «πολύ μεγάλους προβληματισμούς» που δημιούργησε ο «αιφνίδιο θάνατος του παιδιού».

«Είχαμε πολύ μεγάλες απορίες γιατί πήγαινε παρά πολύ καλά, μας έκανε μεγάλη εντύπωση
Το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής η αίσθηση μου είναι πως δεν ταιριάζει με την πραγματικότητα…» είπε αναφερόμενη στο συμπέρασμα ότι η Μαλένα πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια.

«Δεν νοείται ηπατική ανεπάρκεια μιας ημέρας. Δεν νοείται ανεπάρκεια σε λίγες ώρες. Δεν μπορεί να μην υπάρχει ίκτερος … το παιδί γίνεται κίτρινο, το καταλαβαίνει ακόμη και ο γονιός …» σημείωσε .

«Δεν στέκει το σενάριο ότι ένα παιδί κοιμήθηκε και μετά έπαθε πνευμονικό οίδημα και πέθανε …» κατέθεσε η γιατρός συμπληρώνοντας πως θεωρούσαν ότι το παιδί θα γινόταν καλά. Η μάρτυρας ανέφερε πως της έκανε εντύπωση η αντίδραση της κατηγορούμενης όταν την ενημέρωνε για ειδικές εξετάσεις που θα έκαναν στη Μαλένα.

«Μου έκανε εντύπωση πως όταν της εξηγούσα τη διαδικασία των εξετάσεων έμοιαζε να γνωρίζει δεν ρωτούσε όπως άλλοι γονείς και όταν της είπα «μήπως σας κουράζω με αυτά που σας λέω» απάντησε αν θυμάμαι καλά «τα ξέρω γιατί τα έχουμε περάσει …» . Μου είπε στη συνέχεια να μην το πω ότι έχει περάσει καρκίνο στον μπαμπά. Υπάρχει ιατρικό απόρρητο… Δεν μου άφησε πολλά περιθώρια συζήτησης …» . Η μάρτυρας κατέθεσε πως στη συνέχεια ρώτησε τη συνάδελφο της η οποία την ενημέρωσε πως η κατηγορούμενη δίνοντας το ιστορικό είπε πως είχε διαγνωστεί με καρκίνο χοληδόχου κύστης και ότι είναι νοσηλεύτρια. «Δεν συνδεόταν ιστορικά με το παιδί όποτε το αποσύνδεσα…» είπε .

Η μάρτυρας κλήθηκε να δει τη φωτογραφία της νεκρής Μαλένας προκειμένου να σχολιάσει το ενδεχόμενο τα σημάδια στο πρόσωπο της να έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της ανάνηψης.

«Οι βλάβες στα μάγουλα δεν νομίζω ότι συνδέονται με τη μάσκα …Με βάση την τεχνική θεωρώ ότι δεν θα μπορούσε να γίνει τραυματισμός κατά τη διασωλήνωση» εκτίμησε η μάρτυρας υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως δεν ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια της προσπάθειας των γιατρών να επαναφέρουν στη ζωή το παιδί .

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαγορεύει τη χορήγηση βίζας σε άτομα που «υπονομεύουν τη δημοκρατία στη Γεωργία»
13 Δεκεμβρίου, 2024
Εκστρατεία του υπουργείου Υγείας για την οδική ασφάλεια σε συνεργασία με βενζινοπώλες
13 Δεκεμβρίου, 2024
Γερμανία: Εμφανίστηκαν αγνώστου προέλευσης drones πάνω από στρατιωτική βάση
13 Δεκεμβρίου, 2024
Δένδιας: Έρχονται αλλαγές στη στρατιωτική θητεία
13 Δεκεμβρίου, 2024
Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η παραίτηση του ΔΣ δεν σημαίνει παύση πληρωμών
13 Δεκεμβρίου, 2024
Σταϊκούρας: Το πόρισμα για τα Τέμπη αναμένεται έως το τέλος Φεβρουαρίου 2025
13 Δεκεμβρίου, 2024
Γκύζη: Ξυλοκόπησε την μητέρα του, την περιέλουσε με πετρέλαιο και προσπάθησε να την κάψει
13 Δεκεμβρίου, 2024
Ξεκίνησε η διαδικασία εκκαθάρισης των εκλογικών καταλόγων
13 Δεκεμβρίου, 2024
Gukesh Dommaraju: Ο 18χρονος έγινε ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι
13 Δεκεμβρίου, 2024
Βίντεο από τη δράση της συμμορίας των πολεοδόμων
13 Δεκεμβρίου, 2024