Δίκη Τοπαλούδη: Ένταση και διακοπή (διάλογοι)

Η διαμαρτυρία των δικηγόρων που κατήγγειλαν την εισαγγελέα, στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, για προσβλητική συμπεριφορά προκάλεσε ένταση στη δικαστική αίθουσα με την εισαγγελική λειτουργό να δηλώνει την πρόθεση της να προχωρήσει σε αποχή.

Πριν από λίγη ώρα, ο σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Κλεφτοδήμος (σε συνέχεια της ανακοίνωσης διαμαρτυρίας που εξέδωσε ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός) ζήτησε τον λόγο για να διαμαρτυρηθεί στο δικαστήριο, εκ μέρους, όπως είπε, όλων των δικηγόρων για τις “αποστροφές της εισαγγελέως” σχετικά με τον ρόλο των συνηγόρων υπεράσπισης στην ανεύρεση της αλήθειας.

Πρόεδρος: Δεν έχετε το λόγο, υπάρχουν άλλα τμήματα για να εκφράσετε τα παράπονά σας δεν είναι εδώ ο τόπος.

Κλεφτοδήμος: Εκφράζω τις διαμαρτυρίες μου για τις αποστροφές της κυρίας εισαγγελέως.

Εισαγγελέας: Ζητώ το λόγο θα προχωρήσω σε δήλωση αποχής.

Στη συνέχεια, σημειώθηκε ένταση στο ακροατήριο όπου κάποιοι παρευρισκόμενοι διαμαρτυρήθηκαν όπως και ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη για την παρουσία και τις διαμαρτυρίες του κ. Κλεφτοδήμου.

Εντολή να μην προβεί σε δήλωση αποχής έλαβε από τον προϊστάμενό της η εισαγγελέας

Εντολή να παραμείνει στην Έδρα του ΜΟΔ έλαβε από τον προϊστάμενό της η εισαγγελέας Αριστοτελία Δόγκα, όπως δήλωσε η ίδια κατά την επανάληψη της διαδικασίας.

Το δικαστήριο επανήλθε στην Έδρα μετά την ολιγόλεπτη διακοπή λόγω έντασης που προκλήθηκε από την παρέμβαση συμβούλου του ΔΣΑ, με την πρόεδρο να ζητά από τους δικηγόρους να παραμείνουν με τις τοποθετήσεις τους μόνο στα ζητήματα της δίκης.

Η εισαγγελέας ενημέρωσε το δικαστήριο ότι επικοινώνησε με τον προϊστάμενό της στον οποίο δήλωσε την πρόθεση της να δηλώσει αποχή, θέμα για το οποίο, όπως είπε, έλαβε αρνητική απάντηση. Η εισαγγελέας είπε ότι η εντολή του προϊσταμένου της ήταν να παραμείνει στη θέση της