Δίκη Τοπαλούδη: Ερευνάται ο ρόλος γιατρού στην υπόθεση

Ποινή ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και κάθειρξη 15 ετών για τον καθένα για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού επέβαλε ομόφωνα για τους δυο κατηγορουμένους της υπόθεσης Τοπαλούδη το δικαστήριο.

Νωρίτερα το δικαστήριο απέρριψε με ομόφωνη απόφαση τα αιτήματα των κατηγορουμένων για το σύνολο των ελαφρυντικών που ζήτησαν οι κατηγορούμενοι.

Την ίδια ώρα, στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα μπαίνει ιδιώτης ψυχίατρος οποίος φέρεται να προχώρησε σε «ύποπτη» ηλεκτρονική συνταγογράφηση παραμονές του εγκλήματος για τον καταδικασμένο Ροδίτη.

Συγκεκριμένα , με απόφαση του το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο , διαβίβασε στον αρμόδιο εισαγγελέα τα πρακτικά της δίκης προκειμένου να ερευνηθεί ο ρόλος του γιατρού αλλά και τυχόν ηθικών αυτουργών.

Αίτημα είχε υποβάλει, νωρίτερα, η εισαγγελέας προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες συγγενών των δυο κατηγορουμένων αλλά και του γιατρού.

Από την πλευρά της η πολιτική αγωγή δήλωσε ότι θα μηνύσει για ψευδή κατάθεση τον πατέρα και τη γιαγιά του Ροδίτη όπως και δυο μάρτυρες της υπόθεσης. Επιπλέον σημείωσε ότι ότι θα καταθέσει μήνυση και κατά δυο ψυχιάτρων για ψευδή βεβαίωση που γνωμάτευσαν για την κατάσταση της υγείας του 23χρονου Ροδίτη.

-Ad-