Δίκη Τοπαλούδη: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την αποπομπή του Σκέρτσου

Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του εκπροσώπου Αλέξη Χαρίτση εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του κ. Σκέρτσου, τονίζοντας πως «αδυνατεί να κατανοήσει τον ρόλο του».

«Η δημόσια τοποθέτησή του για την εν εξελίξει δίκη Τοπαλούδη που συγκλονίζει το πανελλήνιο δεν είναι προφανώς “η σκέψη ενός πολίτη στην προσωπική του σελίδα”, όπως ισχυρίζεται. Πρόκειται για ωμή παρέμβαση στην ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης από τον πιο στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να τον αποπέμψει αμέσως, ώστε να μπορεί επιτέλους ο κ. Σκέρτσος να σχολιάζει την επικαιρότητα στο Facebook ως απλός πολίτης», σημειώνει ο κ. Χαρίτσης.

https://www.facebook.com/acharitsis/posts/668151803972584

Τι είχε πει ο κ. Σκέρτσος

Με την ανάρτησή του στα social media, ο κ. Σκέρτσος, τόνισε ανάμεσα σε άλλα πως «τα δικαστήρια δεν είναι “λαϊκή απογευματινή”. Άλλο η ενσυναίσθηση, αναγκαίο στοιχείο για μια ισορροπημένη δικαστική κρίση, και άλλο η ταύτιση».

«Τον δικαστικό λειτουργό τον θέλουμε ψυχρό και αμερόληπτο πάνω στην έδρα διότι οφείλει να κρίνει ΚΑΙ κόντρα στις προσωπικές του απόψεις, να λαμβάνει ΚΑΙ αντιδημοφιλείς αποφάσεις, πάντα στο πλαίσιο όσων ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι. Διαφορετικά ο δρόμος προς τον δικαστικό λαϊκισμό, σε αποφάσεις δηλαδή που χαϊδεύουν την κοινή γνώμη, είναι ορθάνοιχτος και εξαιρετικά ολισθηρός για το κύρος της δικαιοσύνης και τη λειτουργία του πολιτεύματος. Εύχομαι από καρδιάς οι γονείς της άτυχης κοπέλας να λάβουν την ηθική δικαίωση που τους οφείλει η δικαιοσύνη και η πολιτεία. Και οι ένοχοι την τιμωρία που τους αξίζει» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Ακης Σκέρτσος.

https://www.facebook.com/askertsos/posts/10157369796924226

-Ad-