Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Κάθειρξη δέκα χρόνων στον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη

Σε ποινή κάθειρξης 10 ετών χωρίς ελαφρυντικά καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Στη φυλακή οδηγείται ο κοσμηματοπώλης αφού το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο αποφάσισε να μη δώσει αναστολή στην ποινή του. Αντίστοιχα, την ποινή των 10 ετών κάθειρξης θα εκτίσει ο μεσίτης κατ’ οίκον λόγω ηλικίας.

Νωρίτερα, την ποινή κάθειρξης των 10 ετών χωρίς ελαφρυντικά επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στους δυο κατηγορουμένους. Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν θα χορηγηθεί κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορουμένους, οι οποίοι ζήτησαν να τους χορηγηθούν αυτά του σύννομου βίου, των μη ταπεινών αιτίων και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

«Η συμπεριφορά και η δράση τους ενέχουν στοιχεία τιμωρητικής διάθεσης» υποστήριξε στο δικαστήριο προσθέτοντας: «ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος ουδέποτε επιτέθηκε κατά των κατηγορούμενων αφού ήταν εγκλωβισμένος και εκείνοι ασφαλείς. Αποδείχθηκε ότι εκείνοι του επιτέθηκαν. Από τον τρόπο δράση τους και τη συμπεριφορά τους προκύπτει ότι κανένα ελαφρυντικό δεν θα πρέπει να τους αναγνωριστεί» ανέφερε ο εισαγγελέας.