Δικηγόρος Μίχου: «Ούτε βίασε ούτε μαστροπός είναι»

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον καταδικασθέντα δείχνοντας έτσι τον δρόμο για ισόβια κάθειρξη στον 55χρονο ο οποίος από την Παρασκευή έχει καταδικαστεί για τον βιασμό και την εκπόρνευση του 12χρονου κοριτσιού.

Με ομόφωνη απόφαση του, το δικαστήριο απέρριψε την αναγνώριση ελαφρυντικών στον 55χρονο όπως και στον περιβόητο «Μιχάλη».

Με πλειοψηφία 6-1 δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό ούτε στη μητέρα της 12χρονης, ωστόσο επειδή έχει καταδικαστεί για το πλημμέλημα της εκβίασης, η αποφυλάκιση της αναμένεται να είναι άμεση.

Όσον αφορά στους αποκαλούμενους «πελάτες» αναγνωρίστηκε ο «σύννομος βίος» κάτι που σημαίνει μειωμένη ποινή.

Ο Βασίλης Χρονόπουλος, δικηγόρος 55χρονου καταδικασθέντα δήλωσε: «Θα ασκήσουμε έφεση. Ούτε βίασε ούτε μαστροπός είναι».

Υιοθετήθηκε η εισαγγελική πρόταση

Το δικαστήριο υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική πρόταση. Αυτό σημαίνει πως ο 55χρονος – όπως όλα δείχνουν – θα καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Η ποινή για τον περιβόητο «Μιχάλη», που κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη μαστροπεία και παιδική πορνογραφία, προβλέπεται έως και 15ετής κάθειρξη.

Ενώ για τους υπόλοιπους 16, που είχαν το ρόλο του «πελάτη», προβλέπεται ποινή τουλάχιστον 10 ετών.

Η Ασπασία Ταραχοπούλου, δικηγόρος της 12χρονης υπογράμμισε: «Το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου είναι το χειρότερο που μπορεί να υπάρξει γι’ αυτό δεν πρέπει να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους».

Η αναστροφή της Εισαγγελέως

Αίσθηση προκάλεσε πάντως η σημερινή εισήγηση της Εισαγγελέως και αυτό γιατί ενώ πριν λίγες μέρες ζητούσε να απαλλαχθεί ο 55χρονος από το αδίκημα του βιασμού και της μαστροπείας, σήμερα εισηγήθηκε να μην του αναγνωριστούν ελαφρυντικά επί της καταδίκης του.

«Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αναγνωριστούν ελαφρυντικά ειδικά στον πρώτο κατηγορούμενο», επεσήμανε η δικηγόρος της 12χρονης.

Κανένα ελαφρυντικό ζήτησε η εισαγγελική λειτουργός στην μητέρα της 12χρονης λόγω της συμπεριφοράς της αλλά και της παραμέλησης που επέδειξε στο παιδί της.

Η μητέρα έχει εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής της και αναμένεται ίσως να αποφυλακιστεί ακόμα και σήμερα.

Κανένα ελαφρυντικό και στον περιβόητο «Μιχάλη» ενώ για τους αποκαλούμενους πελάτες εισηγήθηκε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου μόνο σε όσους τέλεσαν μία φορά την αξιόποινη πράξη και όχι κατ’ επανάληψη.

Τέλος ζήτησε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μόνο σε έναν καταδικασθέντα που έκανε απόπειρα αυτοκτονίας.

Μετά την ανακοίνωση των ποινών, οι δικηγόροι θα δώσουν μάχη για να μπορέσουν να πάρουν την αναστολή εκτέλεσης της ποινής από το δικαστήριο.

«Ο νόμος προβλέπει έκτιση 3/5 της ποινής»

Η Βάσω Πανταζή, δικηγόρος κατηγορούμενων στην υπόθεση, μίλησε στο LIVE NEWS.

«Οι ποινές που προβλέπονται για τις γενετήσιες πράξεις έναντι αμοιβής κυμαίνεται από 1 έως 6 έτη κάθειρξης. Η εισαγγελέας είχε προτείνει τα έξι χρόνια. Το διάστημα έχει να κάνει και με το Εφετείο. Ο νόμος προβλέπει έκτιση 3/5 της ποινής».