Δικηγόρος μητέρας νεκρού βρέφους: «Ο πατέρας δεν ήθελε το παιδί»

Ο δικηγόρος της 27χρονης μητέρας του βρέφους που βρέθηκε νεκρό σε πλαζ της Πάτρας, Γιάννης Αποστολόπουλος, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Open.

«Σήμερα θα έχω ευκαιρία να μιλήσω μαζί της πιο διεξοδικά. Βρίσκεται από χθες το βράδυ στο νοσοκομείο της Πάτρας, θα προσπαθήσω να πάρω τις απαντήσεις» είπε.

Ο κ. Αποστολόπουλος μίλησε για συνειδητή εγκυμοσύνη.

«Την εγκυμοσύνη την προχώρησε συνειδητά. Δεν ήθελε να διακόψει την κύηση. Αν κάποιος θέλει να υιοθετήσει την εκδοχή ότι ήθελε να φονεύσει το παιδί, θεωρώ ότι δεν υπάρχει άλλη εκδοχή από την οργανική ψυχική και σωματική διαταραχή που προκαλεί ο τοκετός σε μία γυναίκα. Ζητάμε το αδίκημα της παιδοκτονίας κι όχι ανθρωποκτονία».

Σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος ο πατέρας του βρέφους δεν ήθελε το παιδί γι’ αυτό και είχε χωρίσει με την 27χρονη.

«Γνωρίζουμε ποιος είναι ο πατέρας. Τον είχε ενημερώσει ότι θα το κρατήσει το παιδί, θα συνεχίσει την κύηση κι αυτός δεν ήθελε. Ήταν ο λόγος που χώρισαν. Δεν είχαν επαφή έκτοτε. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να αφήσει το παιδί λόγω ερωτικής απογοήτευσης» είπε ο δικηγόρος.

Κατέληξε λέγοντας ότι η γυναίκα είναι σε μεγάλη σύγχυση.

«Δεν έχει μια ροή λόγου, δεν έχει καθαρή σκέψη, δεν μπορεί να πάει το μυαλό κάποιου σε διαφορετική περίπτωση. Στην επιλόχεια κατάληψη δεν λειτουργείς λογικά».

Αιτία θανάτου του βρέφους είναι ο πνιγμός. Χθες ο δικηγόρος της είχε πει ότι η 27χρονη άφησε το μωρό στη θάλασσα θέλοντας να το βρει κάποιος και να μην διατρέξει κίνδυνο η ζωή του.

-Ad-