Δικηγόρος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών: Αδυνατώ να δώσω ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα περατωθεί η δίκη

Στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Έχουμε και Λέμε» με τους Στέλιο Βραδέλη και Γιώργο Πίκουλα, μίλησε ο Δικηγόρος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, κ. Γιάννης Μαρακάκης, αναφερόμενος στο ζήτημα που αφορά την υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών και το τι αναμένεται να γίνει από εδώ και πέρα.

Όπως και υπογράμμισε στους δημοσιογράφους «Σε ό,τι αφορά το βασικό έγκλημα, το δυστύχημα δηλαδή, προκύπτει ότι αποτυπώθηκε πάνω σε αυτή την τραγωδία η παθογένεια τριών δεκαετιών τουλάχιστον. Ανεκπλήρωτες συμβάσεις, υποστελέχωση, ρουσφέτια, παραβίαση των βασικών κανόνων ασφάλειας και των βασικών πρωτοκόλλων που πρέπει να τηρούνται (…)».

Ενώ μεταξύ άλλων δεν παρέλειψε να τονίσει «Εγώ προσπαθώ να είμαι λίγο πιο συνοπτικός στο τι οδήγησε στην τραγωδία τα τελευταία χρόνια, όπως άλλωστε προέκυψε και από το πόρισμα του ΟΑΣΑ. Η στελέχωση λοιπόν, ήταν 1 προς 4 από τα αναγκαία, από αυτά δηλαδή που προϋποτίθενται για να πεις ότι έχω ένα μίνιμουμ ασφάλειας. Η επένδυση ήταν λιγότερο από το ένα τέταρτο και η τήρηση των μέτρων ασφαλείας ήταν ανύπαρκτη. Συνεπώς, ήταν ζήτημα χρόνου να σκάσει στα χέρια κάποιου αυτή η βόμβα. Αφού λοιπόν, έγινε αυτό το αδιανόητο δυστύχημα που δεν μπορεί κανένας να φανταστεί ότι σε σταθερή τροχιά μπορεί να συγκρουστούν δύο τρένα, δηλαδή από μόνο του αυτό είναι παιδικό να το σκεφτεί κάποιος ότι οι μηχανοδηγοί μεταξύ τους έχουν στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη κάποια τυφλά σημεία στα οποία δεν μπορούν να επικοινωνούν ο ένας με τον άλλον, όταν μάλιστα η τεχνολογία έχει προχωρήσει και μπορείς να βλέπεις σε real time σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, το που κινείται (…)».

Όσο για το πότε εκτιμάει ότι θα ξεκινήσει η Δίκη είπε χαρακτηριστικά «Θα αργήσει. Θα ήθελα όχι, αλλά ακόμα και τον 1 χρόνο να αργήσει είναι κάτι που δεν το θεωρώ απίθανο (…). Περιμένουμε και άλλες απολογίες. Και επίσης, είναι πολύ κρίσιμο το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή, μεσούσης της προανακριτικής, υπάρχει μια μερική αναστολή εργασιών σε ό, τι αφορά το μπάζωμα, μέχρι να δούμε τι θα γίνει με τον κ. Τριαντόπουλο και για το αν ακολουθήσουν και άλλοι. Και επίσης, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε και λίγο πιο ξεκάθαρη εικόνα διότι έγιναν όλα αυτά τα ευθυγραμμισμένα φάουλ το ένα μετά το άλλο, τα σφάλματα δηλαδή τα οποία οδήγησαν σε ανεπιστρεπτί αλλοίωση του αποδεικτικού υλικού μετά την τραγωδία (…)».

«Έχουμε μια ευθυγράμμιση σφαλμάτων που αφορούν την έρευνα το ένα μετά το άλλο, μέρα μετά τη μέρα σε συνεχή σφάλματα. Δεν μιλάμε λοιπόν, για μια συμπτωματική αστοχία, η οποία μπορεί να συμβεί και δύο φορές σε διαφορετικό πεδίο σε μία τόσο σύνθετη έρευνα (…). Οπότε, επειδή βρισκόμαστε σε αυτό το παράδοξο μπροστά, πιστέψτε με,αυτή τη στιγμή αδυνατώ να δώσω ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα περατωθεί (…)» επισήμανε χαρακτηριστικά στο τέλος, ο κ. Γιάννης Μαρακάκης.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σε σταθερή κατάσταση η ο Πάπας Φραγκίσκος σύμφωνα με το Βατικανό
12 Μαρτίου, 2025
Καιρός: Σκόνη και νοτιάδες έως την Κυριακή
12 Μαρτίου, 2025
Στο Μισθοδικείο συζητήθηκε η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στους δικαστές και εισαγγελείς
12 Μαρτίου, 2025
Ξέσπασε η Εύη Βατίδου: «Έχετε προσωπική εμπάθεια και πρόθεση να με βλάψετε για να χαλάσει η εικόνα μου»
12 Μαρτίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Κλειστοί τρεις σταθμοί του μετρό την Πέμπτη (13/3) λόγω συγκέντρωσης για τα Τέμπη
12 Μαρτίου, 2025
Γερμανία – Σόλτς: «Λανθασμένες» οι αποφάσεις των ΗΠΑ για νέους δασμούς – «Θα απαντήσουμε γρήγορα και κατάλληλα»
12 Μαρτίου, 2025
Υπουργείο Παιδείας: Ηχητικά λογοτεχνικά βιβλία για όλους, μέσω της εφαρμογής eVivlio
12 Μαρτίου, 2025
Λαθρεμπόριο καυσίμων: 61 συλλήψεις – Με ειδικό λογισμικό η κλοπή στις αντλίες
12 Μαρτίου, 2025
Τ. Τζήκας: Ο προϋπολογισμός της ανάπλασης του εκθεσιακού κέντρου παραμένει στα 300 εκατ. ευρώ
12 Μαρτίου, 2025
Έντονες ζυμώσεις για τον ανασχηματισμό: Τα πρόσωπα «κλειδιά» – Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν
12 Μαρτίου, 2025