ΔΗΚΟ: Επιτακτική η ανάγκη έντονης κινητοποίησης για την Αγιά Σοφιά

Καταδικάζουμε με θλίψη και οργή την υλοποίηση των απειλών Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, τονίζει το Δημοκρατικό Κόμμα στην Κύπρο.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Κινήματος, αναφέρεται ότι η σχετική απόφαση του Τουρκικού Συμβουλίου Επικρατείας, καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη έντονης κινητοποίησης Κυβερνήσεων, Διεθνών Οργανισμών και πολιτών, προκειμένου να καταδικαστούν και εν τέλει ν’ ανατραπούν οι προκλητικές αποφάσεις της Τουρκίας.

Καλούμε εκ νέου τους πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, να ενισχύσουν την πρωτοβουλία που ανέλαβε το Δημοκρατικό Κόμμα για διαμαρτυρία και καταδίκη της ωμής αυτής πρόκλησης, υπογράφοντας το σχετικό ψήφισμα στον σύνδεσμο: http://tiny.cc/2wa3rz

Ουδείς δικαιούται να διαγράψει την ιστορία, ουδείς δικαιούται να προσβάλλει την υπόσταση μνημείων πολιτιστικής και θρησκευτικής αξίας.

Η δύναμη της κοινωνίας των πολιτών είναι ισχυρή. Η σύσσωμη αντίδραση μπορεί να στρέψει τη διεθνή κοινή γνώμη εναντίον της Τουρκίας, η οποία παραβιάζει συστηματικά και κατάφωρα τις διεθνείς υποχρεώσεις της και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

-Ad-