Δίλημμα Μητσοτάκη για lockdown στην Αττική!

Με νέα μέτρα η κυβέρνηση θα επιχειρήσει μέσα στις επόμενες 14 ημέρες να «φρενάρει» την αύξηση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων στην Αττική.

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου είναι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους εργασίας και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό.

Στους χώρους εστίασης τα άτομα στα τραπέζια θα είναι μέχρι έξι, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των κέντρων διασκέδασης για 14 ημέρες.

Οι λαϊκές αγορές θα λειτουργούν με το 50% των παραγωγών, και τους πάγκους σε απόσταση τριών μέτρων.

Στις συναυλίες θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και θα έχουν πληρότητα 50%. Υποχρεωτική θα είναι η χρήση της μάσκας και στα θέατρα και τους κινηματογράφους, όπου η πληρότητα θα φτάνει το 60%.

Η Αττική είναι πλέον περιφέρεια μεταξύ μέτριου και υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, καθώς η επιδημία δείχνει ανησυχητικά σημεία αντοχής, όπως όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της Ευρώπης.

Επιπλέον των μέτρων η κυβέρνηση απευθύνει ισχυρή σύσταση στους άνω των 65 ετών για γενική χρήση της μάσκας.

Το δίλημμα Μητσοτάκη για lockdown στην Αττική ή στοχευμένα μέτρα

Όπως έχει πει ο πρωθυπουργός προσπαθεί να ισορροπεί ανάμεσα στην οικονομία και στα μέτρα προστασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ των εισηγήσεων από τους συνεργάτες του είχε και αυτή για lockdown 15 ημερών στην Αττική, με στόχο να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στην περιοχή όπου ζει ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας.

Στην κυβέρνηση αποφάσισαν ότι έπρεπε να ληφθούν οριζόντια μέτρα, τέτοια, που να μπορέσουμε να δούμε σε 15 ημέρες αν θα αποδώσουν, ή αν θα χρειαστεί να προχωρήσουμε και σε άλλα.

Πληροφορίες: MEGA