«Δηλητήριο» ακροδεξιών στη Λέσβο: Όλα δείχνουν εμπρησμό στο «One Happy Family»

Επικίνδυνη τροπή στη Λέσβο με το ακροδεξιό στοιχείο να αναβιώνει στο νησί.

Ντόπιοι όσο και «εισαγόμενοι» ακροδεξιοί προβαίνουν σε πράξεις αντινομίας, όπως οι εμπρησμοί σε προσφυγικές δομές, όπως στο Stage 2 και – η πιο πρόσφατη – στο One Happy Family.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, όλα δείχνουν ότι σε εμπρησμό οφείλεται η χθεσινοβραδινή πυρκαγιά στους χώρους του ημερήσιου καταυλισμό φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών One Happy Family στην περιοχή του Καρά Τεπέ, στο πρώην καθαριστήριο «Γλάρος».

Όπως χαρακτηριστικά έλεγαν στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η δομή δε λειτουργούσε τις τελευταίες 10 με 15 μέρες λόγω του κλίματος εναντίον των ΜΚΟ που είχε δημιουργηθεί. Οπότε δεν μπορεί να προήλθε η φωτιά από συσκευές που είχαν αφεθεί αναμμένες και άλλες χρήσεις όπως αναμμένα τσιγάρα κλπ.

Εξάλλου, σε εμπρησμό φαίνεται να οφείλεται και η πυρκαγιά που έκανε στάχτη τη δομή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με την ονομασία «stage 2» στη Σκάλα Συκαμνιάς την περασμένη εβδομάδα.

Στελέχη της πυροσβεστικής Υπηρεσίας μιλάνε για μια «περίεργη» συγκέντρωση φιαλών υγραερίου μακρά από τα κοντέϊνερς της δομής με προφανή στόχο να μην υπάρξουν θύματα από την έκρηξη της φωτιάς.

-Ad-