Δήλωση σοκ από Μεντβέντεφ: «Οι πόλεμοι τελειώνουν είτε με ειρήνη, είτε με πυρηνικά»

Οι απειλητικές δηλώσεις του Ντμίτρι Μεντβέντεφ αποτελούν εδώ και μήνες ένα είδος «ημερήσιας διάταξης». Στις σημερινές του δηλώσεις ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας λέει ότι οποιοσδήποτε πόλεμος μπορεί να τερματιστεί γρήγορα είτε με την υπογραφή μιας συνθήκης ειρήνης είτε με τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Μεντβέντεφ τόνισε ότι η Ιαπωνία συνθηκολόγησε αφού οι ΗΠΑ έριξαν πυρηνικές βόμβες στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

«Γενικά, οποιοσδήποτε πόλεμος, ακόμη και ένας παγκόσμιος πόλεμος, μπορεί να τελειώσει πολύ γρήγορα. Είτε αν υπογραφεί μια συνθήκη ειρήνης, είτε αν κάνει κανείς ό,τι έκαναν οι Αμερικανοί το 1945, όταν χρησιμοποίησαν τα πυρηνικά τους όπλα και βομβάρδισαν δύο ιαπωνικές πόλεις, τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Αυτοί (ο ιαπωνικός στρατός), πράγματι, συντόμευσαν τη στρατιωτική εκστρατεία. Το τίμημα είναι η ζωή σχεδόν 300.000 αμάχων», είπε.

Σε ό,τι αφορά τη ρωσική «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, όπως αποκαλεί η Μόσχα την εισβολή της στη γείτονά της, αυτή θα τελειώσει μέσα σε λίγες μέρες αν το ΝΑΤΟ σταματήσει να προμηθεύει το Κίεβο με όπλα, συμπλήρωσε ο Ρώσος αξιωματούχος.

«Εάν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και οι υποτελείς τους σταματήσουν να προμηθεύουν όπλα και μέσα καταστροφής την Ουκρανία, τότε η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα ολοκληρωνόταν σε λίγους μήνες και αν σταματήσουν να προμηθεύουν τα όπλα τους τώρα, τότε η στρατιωτική τους επιχείρηση θα τελείωνε μέσα σε λίγες μέρες», είπε.

Ο Μεντβέντεφ επαίνεσε επίσης τον ρωσικό στρατό, χαρακτηρίζοντάς τον «ηρωικό».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Υεμένη: Ο ισραηλινός στρατός έπληξε στόχους των Χούθι στη Χοντάιντα (video)
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Le Parisien: Ο Ιρανός κατάσκοπος που «κάρφωσε» στο Ισραήλ τη θέση του Νασράλα
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Άγιοι Ανάργυροι: Ραγίζει καρδιές η μητέρα της δολοφονημένης Κυριακής Γρίβα – «Η ζωή μου έχει σταματήσει στην 1η Απριλίου»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Πτώσεις δέντρων λόγω των ισχυρών ανέμων – Σε επιφυλακή δήμοι και Πυροσβεστική Υπηρεσία
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον εβδομαδιαίο απολογισμό του Πρωθυπουργού: «Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη πρέπει να λάβει σύντομα τέλος»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Μήνυμα 112 για τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο στην περιοχή Ροζενά – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Θρήνος για το 19χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του από την ανατροπή μηχανήματος – Εσπευσμένη διακομιδή του 20χρονου συνεπιβάτη στο ΠΑΓΝΗ
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Καταρρακώθηκα ως άνθρωπος για όλα όσα με κατηγορούν – Έχω στα χέρια επιστολές «συγγνώμης»
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Χειροπέδες σε 20χρονο που ξυλοκόπησε την 17χρονη σύντροφό του στην Κοζάνη – Μεταφέρθηκε με τραύματα στο νοσοκομείο
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Ρέθυμνο: Χωρίς τις αισθήσεις του χειριστής μηχανήματος μετά από εκτροπή εκσκαφέα
29 Σεπτεμβρίου, 2024