O καθηγητής και γυμνασιάρχης του σχολείου που φοιτούσε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, Γιώργος Θαλάσσης, έκανε λόγο για σκευωρία και προαποφασισμένη απόφαση να βγει από τη φυλακή ο Επαμεινώνδας Κορκονέας.
Αναλυτικά όσα δήλωσε στo OPEN TV:
«Ημουν προετοιμασμένος γι αυτό το αποτέλεσμα, το ήξερα. Αν είχε παρακολουθήσει κάποιος μια φορά τη δίκη θα το είχε καταλάβει. Δεν φταίει ο Νέος Ποινικός Κώδικας. Φταίνε οι δικαστές και πέσαμε στον Νέο Ποινικό Κώδικα κατόπιν συνεννόησης των δικαστών και της υπεράσπισης, ενώ είχε μέρες κενές.
Θα έπεφτε η προειλημμένη απόφαση στο προεκλογικό κλίμα και θα χανόταν. Γι αυτό ήθελαν να το πάμε τώρα. Φταίει το ότι του αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Ο,τι ζητούσε η υπεράσπιση γινόταν δεκτό. Κανένας ένορκος δεν έκανε ερωτήσεις σε κανέναν. Και μόνο το γεγονός ότι ήταν όλες οι αποφάσεις ομόφωνες, δείχνει πόσο συντονισμένη ήταν η απόφαση. Θεωρώ ότι ήταν προαποφασισμένο να τον αφήσουν ελεύθερο με κάθε τρόπο.
Σε αυτό ευθύνεστε κι εσείς (σ.σ.: τα ΜΜΕ) γιατί όλο τον καιρό που γινόταν η δίκη, δεν υπήρχε καμία προβολή στη δίκη. Αυτό έκανε τους δικαστές να θεωρούν ότι η απόφαση εναρμονίζεται με το αίσθημα δικαίου. Όλα αυτά τα χρόνια φώναζα ότι τα ΜΜΕ έπρεπε να κάνουν κάτι, να πουν κάτι. Δεν έγινε σκόπιμα η πρώτη δίκη στην Άμφισσα και η δεύτερη στη Λαμία; Εδώ η Δίκη της Χρυσής Αυγής γίνεται στο κέντρο της Αθήνας.
Έγινε εκτός περιοχής τέλεσης του εγκλήματος για να απαιτηθούν τεράστιες δαπάνες για την οικογένεια και για να αποθαρρυνθούν μάρτυρες να πάνε να καταθέσουν.
Η αποφυλάκιση ισοδυναμεί με τέταρτη και πέμπτη δολοφονία. Η δεύτερη δολοφονία έγινε με τα σχόλια του Κούγια μετά τη δολοφονία. Ο Κορκονέας ήταν ένας αστυνομικός που σκοπό του έπρεπε να είχε την προάσπιση των πολιτών κι όχι τη δολοφονία τους. Οι αστυνομικοί έπρεπε να κρίνονται πιο αυστηρά.
Αν δεν υπήρχε η οικονομική άνεση να ανατρέπουν τα δεδομένα για μελέτες και να συντηρεί τη δίκη και να πληρώνει τους δικηγόρους, που έκαναν τα πάντα για να πείσουν οι συνάδελφοι και οι υπηρεσίες τους, το θέμα αυτό θα είχε κλείσει το πρώτο βράδυ, όταν ο Κορκονέας πήρε τηλέφωνο σπίτι του και είπε “κάτι έγινε στη δουλειά και θα αργήσω”. Υπήρχε ολόκληρη σκευωρία.
Ο εισαγγελέας πρότεινε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Όταν όμως λάβει κανείς υπ’ όψη του την σκευωρία και να καλύψουν την ανθρωποκτονία και να θεωρήσουν ότι αποστρακίστηκε η σφαίρα και έστησαν ψευδομάρτυρα που έλεγε ότι ήταν εκεί και τα έβλεπε, θα τα κάλυπταν οπωσδήποτε.
Όταν οι συνάδελφοί του τον αποκαλούσαν Ράμπο τι σήμαινε αυτό; Ότι ήταν ένας αξιοπρεπής κύριος; Όμως ο εισαγγελέας είπε ότι ο χαρακτηρισμός Ράμπο του αποδόθηκε γιατί έφερνε αποτελέσματα στη δουλειά του και πρότεινε να λειτουργήσει υπέρ του. Το δικαστήριο δεν αμφέβαλλε γι αυτόν τον πρότερο σύννομο βίο του κατηγορουμένου, ενώ αμφέβαλλε για τον Σαραλιώτη και τον αθώωσε.
Ο θόρυβος που προκαλείται ελπίζω να αλλάξει τα πράγματα και τα πράγματα αλλάζουν αν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να ζητήσει αναίρεση».