Δήλωση «βόμβα»: Υβριδικός Πόλεμος Τουρκίας σε Ελλάδα

Την προσπάθεια επιβολής ενός καθεστώτος αστάθειας στο πλαίσιο ενός υβριδικού πολέμου με στόχο την πρόκληση πανικού στην κοινωνία στρατιωτικοποίηση των Κατεχομένων και νέα τετελεσμένα βλέπει στις εμπρηστικές δηλώσεις της Τουρκίας και τις ανακοινώσεις για βάσεις στο ψευδοκράτος ο υπουργός Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Σάββας Αγγελίδης.

Ο κ. Αγγελίδης, μιλώντας στα «ΝΕΑ» υπογραμμίζει ότι ένα θερμό επεισόδιο θα εξυπηρετούσε την Τουρκία και χαρακτηρίζει συμβολικής και ουσιαστικής σημασίας τα νομοσχέδια για άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ στη Λευκωσία.

Στα κυριότερα σημεία της συνέντευξής του σημειώνει:

  • «Η άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο από τις ΗΠΑ αντιμετωπίζεται στη γενικότερη στρατηγική για δημιουργία άξονα συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο, Η άποψή μου είναι ότι τέτοιες ευκαιρίες πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε έτσι ώστε να προωθηθεί μέσω συνεργασιών η ειρήνη και σταθερότητα στη περιοχή».
  • «Ολες αυτές οι ενέργειες τις Τουρκίας αλλά και καθημερινές δηλώσεις δημιουργούν καθεστώς αστάθειας και εντάσσονται στα πλαίσια ενός υβριδικού πολέμου που έχουν ως στόχο την πρόκληση πανικού και ανησυχίας στην κοινωνία. Την ίδια όμως στιγμή δεν μπορεί να αγνοηθούν αφού είναι ενέργειες που εντάσσονται στη προσπάθεια της Τουρκίας να στρατιωτικοποιήσει περαιτέρω τα Κατεχόμενα και να ασκήσει πίεση αλλά και να δημιουργήσει τετελεσμένα».
  • «Αυτές οι ενέργειες της Τουρκίας θα πρέπει να προβληματίσουν ακόμη περισσότερο τη διεθνή κοινότητα εφόσον όντως οδηγούν στην εντελώς διαφορετική κατεύθυνση και προκαλούν αναστάτωση αστάθεια και συνεχιζόμενη παρανομία. Από την άλλη η ψυχραιμία και σύνεση που επιδεικνύουμε είναι παράγοντες που αποτρέπουν τη δημιουργία θερμού επεισοδίου. Αντιλαμβάνεστε ότι τέτοιο επεισόδιο θα έχει αλυσιδωτές δυσμενείς συνέπειες και θα εξυπηρετήσει μόνο τα συμφέροντα της Τουρκίας».