Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου για τη φωτιά στην Εύβοια: «Κάηκαν περίπου 10.000 στρέμματα – Ζητήσαμε κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

10.000 καμένα στρέμματα άφησε πίσω της η φωτιά στην Εύβοια, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου, Νίκο Μπαράκο.

Ο Νίκος Μπαράκος τόνισε πως «από αύριο ξεκινά μια μεγάλη προσπάθεια για να αποκατασταθεί η περιοχή. Έχουμε ήδη αιτηθεί ως Δήμος την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης της Δημοτική Ενότητας Διστύων και θα απευθυνθούμε στα αρμόδια υπουργεία για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές στον πρωτογενή τομέα και στις υποδομές».

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

«Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες, 29 Ιουλίου 2024, μετά τις 3 το μεσημέρι στην κοινότητα Πετριών του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και εξαπλώθηκε γρήγορα προς διάφορες κατευθύνσεις. Από την πρώτη στιγμή δόθηκε σκληρή μάχη από την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία, με τη συνδρομή του Δήμου και της Περιφέρειας. Ευχαριστούμε θερμά τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, φυσικά τους πυροσβέστες, τους εθελοντές, τους χειριστές μηχανημάτων, τους κατοίκους και όλους όσοι κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Παραμένουμε σε εγρήγορση για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με την πρώτη αυτοψία που έκανε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, κάηκαν περίπου 10.000 στρέμματα. Η πυρκαγιά έκαψε εκτάσεις στα διοικητικά όρια τεσσάρων κοινοτήτων: των Πετριών, των Κριεζών, των Κοσκίνων και του Δύστου. Έχουν καταστραφεί καλλιέργειες, βοσκοτόπια αλλά και υποδομές, που αφορούν κυρίως σε υδρευτικά δίκτυα και σε δίκτυα ηλεκτροδότησης.

Από αύριο ξεκινά μια μεγάλη προσπάθεια για να αποκατασταθεί η περιοχή. Έχουμε ήδη αιτηθεί ως Δήμος την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης της Δημοτική Ενότητας Διστύων και θα απευθυνθούμε στα αρμόδια υπουργεία για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές στον πρωτογενή τομέα και στις υποδομές».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σοκ! Σκότωσε με 35 μαχαιριές τη σύντροφό του και την εγκατέλειψε δίπλα στο 2 ετών παιδί τους
12 Φεβρουαρίου, 2025
Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Τασούλας
12 Φεβρουαρίου, 2025
«Αναβαθμίζω το Σπίτι μου»: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις στις τράπεζες
12 Φεβρουαρίου, 2025
Νέος ισχυρός σεισμός στις Κυκλάδες
12 Φεβρουαρίου, 2025
United Group: Συμφωνία για πώληση της SBB Σερβίας στην e& PPF Telecom
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει σειρά διαλέξεων σε φοιτητές στο Χάρβαρντ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Live: Η τέταρτη ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σαντορίνη: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό των σεισμών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Συντάξεις: Ευχάριστα νέα αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Ευχάριστα νέα αν έχετε τόση σύνταξη
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ηλεία: Καθηγήτριες καταγγέλλουν εκπαιδευτικό για σεξουαλική παρενόχληση
12 Φεβρουαρίου, 2025