Δημητρακόπουλος: Δεν έχει κοινοποιηθεί στον Αντώνη Ρέμο, πόρισμα για φοροδιαφυγή από αγοραπωλησία εταιρείας ΑΠΕ

Εγγραφο της ΑΑΔΕ, το οποίο βεβαιώνει την καταβολή 1.240.216 ευρώ του Αντώνη Ρέμου για την ΠΑΕ Ηρακλής, παρουσίασε ο συνήγορος του τραγουδιστή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στον Σκάι το μεσημέρι του Σαββάτου (6/7). Αφορμή στάθηκαν ψευδείς -όπως τονίζει- πληροφορίες που ανέφεραν ότι ο Αντώνης Ρέμος δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ στον Ηρακλή, από τα χρέη της ομάδας.

Τόνισε πως, ενώ δηλαδή, «υπάρχει επίσημο έγγραφο από την ΑΑΔΕ, έρχεται η άλλη Αρχή που καταπολεμά το μαύρο χρήμα και με δήλωσή της στα μέσα ενημέρωσης, λέει ότι εμείς είμαστε η πηγή. Λέει ψέματα βάρβαρα σε βάρος του κυρίου Αντώνη Ρέμου ότι δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ. Αυτός ο πολίτης λοιπόν, πώς να αισθανθεί όταν οι ανεξάρτητες αρχές μας πληροφορούν για καινούργια ψέματα, τα οποία με ντοκουμέντα αποδεικνύονται;»

Ο κ. Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε όμως, και σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για φοροδιαφυγή του Αντώνη Ρέμου από αγοραπωλησία εταιρείας ΑΠΕ, τονίζοντας ότι ουδέποτε παραδόθηκε στον εντολέα του πόρισμα των ελεγκτικών αρχών με τέτοια στοιχεία, μιλώντας παράλληλα για σοβαρά θεσμικά ατοπήματα, καθώς διοχετεύτηκαν σε δημοσιογράφους αυστηρά προσωπικά δεδομένα. Αναρρωτήθηκε δε, «πώς μία Αρχή που πρέπει να διαφυλάσσει το απόρρητο, δίνει πληροφορίες για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα; Το παράπονό μου είναι προς την Αρχή».

«Δεν υπάρχει ποινική δίωξη»

Ο κ. Δημητρακόπουλος υπογράμμισε πως «διενεργείται προκαταρκτική εξέταση κατά το στάδιο αυτό. Δεν υπάρχει ποινική δίωξη. Δεν υπάρχει κατηγορία. Άρα σωστά είπε ότι ελέγχεται».

Ο δικηγόρος ανέφερε πως ο κ. Ρέμος «είναι ένας πολίτης και τίποτα περισσότερο. Έναντι του νόμου είμαστε όλοι ίσοι και καλώς έγινε η έρευνα, από την Αρχή Καταπολέμησης Περιουσίας, η οποία δεν είναι νόμιμη και κάποιος επιχειρεί να τη νομιμοποιήσει.  Υπογράμμισε πως ο γνωστός τραγουδιστής δεν ζητάει ιδιαίτερη μεταχείριση και εκφράζει κάποιες απορίες όπως «πως είναι δυνατόν το πόρισμα της συγκεκριμένης αρχής να διαρρέεται στους δημοσιογράφους και να μην το έχουμε λάβει εμείς στα χέρια μας;»

Ο ίδιος πρόσθεσε πως είναι ένα «θεσμικό ατόπημα» το οποίο δεν είναι σωστό.

Σημείωσε πως παρέλαβαν μόνο μία διάταξη ότι δεσμεύονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Αντώνη Ρέμου.

Ο δικηγόρος υπογράμμισε πως «για να μπορέσει να υπάρχει ποινική δίωξη θα πρέπει να υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις. Και για να μπορεί να καταδικαστεί ένας άνθρωπος πρέπει να υπάρχει βεβαιότητα. Στοιχειώδεις κανόνες σε ένα κράτος δικαίου».

Ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε πως «ο Αντώνης Ρέμος χαιρετίζει την πρωτοβουλία που έκανε η ανεξάρτητη αρχή που καταπολεμά τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Δεν θέλει καμία ιδιαίτερη μεταχείριση. Τα παράπονα που διατυπώνονται μέσω ημών των δικηγόρων του Μπακάλη και εμού, είναι ότι υπήρξε διαρροή διαρροή, ότι ο Ρέμος έχει φορολογικές δηλώσεις τα τελευταία πέντε χρόνια 50.000 ευρώ».

Όπως εξήγησε «αυτή η διαρροή είναι που τον προσέβαλε ως άνθρωπο διότι από εκείνη τη στιγμή και πέρα το διαδίκτυο δικαίως τον κατακρεουργεί. Γιατί ένας καλλιτέχνης του βεληνεκούς του Αντώνη του Ρέμου, αν δήλωνε στην πενταετία 50.000 ευρώ, πράγματι είναι προκλητικό» και συμπλήρωσε πως αυτό το ψεύδος προέρχεται από τους δύο φορείς που έχουν στα χέρια τους αυτό το πόρισμα. «Η μία είναι η Εισαγγελία που αποκλείεται η Εισαγγελία Πρωτοδικών να το έχει κάνει. Η δεύτερη είναι η Αρχή καταπολέμησης των προϊόντων που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα… και η αλήθεια που τον πληγώνει αφάνταστα ότι έγινε μια χρονιά την περίοδο του covid το 21, όπου τότε όλα τα μαγαζιά ήταν κλειστά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τις χιλιάδες ευρώ που πληρώνει η εφορία, ο Αντώνης Ρέμος όλα αυτά τα χρόνια, στην πενταετία και πιο παλιά γιατί η πενταετία ελέγχεται τα αποκρύπτουν» σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε:

«Δεν μπορώ να πω τα ποσά που πληρώνει στην εφορία γιατί ζούμε σε μια περίοδο δύσκολη οικονομικά και επίσης υπάρχει και ανθεί και εγκληματικότητα και μπορεί να τους στοχοποιήσουν. Σας λέω όμως ότι αυτή η διαρροή είναι το παράπονό μας. Πόλεμο δεν ξεκινάμε με τις αρχές. Πόλεμο ξεκινάμε με το ψεύδος απ όπου και να προέρχεται»

Επιπλέον, ανέφερε πως ο τραγουδιστής συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμα γιατί εργάζονται 100 άνθρωποι.