Δημητρακόπουλος για Ρέμο: Σκοπός είναι η διαπόμπευσή του, δεν ισχύει ότι δήλωνε 50.000 ευρώ

Ο δικηγόρος του Αντώνη Ρέμου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Happy Day» για την υπόθεση ότι ελέγχεται από τις Αρχές για φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (4/7) έγινε γνωστό πως η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα προχώρησε στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του πασίγνωστου τραγουδιστή, μέχρι του ποσού του 1.500.000 ευρώ και αυτό γιατί ερευνάται για φοροδιαφυγή.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής απάντησε μέσω των δικηγόρων του ότι «με λύπη και εύλογη απορία πληροφορήθηκα ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία μου, επειδή ενδεχομένως έχω διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής». Στη συνέχεια αναφέρει ότι «η λύπη μου είναι απόρροια ότι διαρρέεται παρανόμως στα Μέσα Ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία, και έτσι με εκθέτουν, η δε απορία μου συνίσταται στο ότι ποτέ δεν κλήθηκα από την άνω Αρχή να δώσω εξηγήσεις και να προσκομίσω στοιχεία, που θα αποδείκνυαν ότι δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή. Με προσμονή περιμένω άμεσα να λάβω κλήση για να πληροφορηθώ τί μου αποδίδεται, ώστε να αποτινάξω οποιαδήποτε μομφή σε βάρος μου».

«Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Ο έλεγχος που έγινε στον γνωστό τραγουδιστή γίνεται σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες αυτής της χώρας» ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος στην εκπομπή «Happy Day».

«Πριν γίνει η δέσμευση, ή αφού γίνει, πριν διαπομπεύσουμε τον οποιονδήποτε πολίτη δημόσια, θα πρέπει να τον καλέσει η αρχή ξεπλύματος, και να τον ρωτήσει, να του ζητήσει εξηγήσεις. Ένα μέτρο τόσο επαχθές δε πρέπει να παίρνεται. Επίσης, πως διαρρέεται ένα όνομα τόσο εύκολα. Σας λέω κατηγορηματικά ότι η πληροφορία ότι δήλωνε 50.000 δεν είναι ακριβής. Είναι μια διαρροή που έχει σκοπό τη διαπόμπευση του συγκεκριμένου καλλιτέχνη. Η πληροφορία είναι παντελώς ψευδής και συκοφαντική» ανέφερε σε άλλο σημείο ο δικηγόρος του Αντώνη Ρέμου.

«Είναι από τους ελάχιστους καλλιτέχνες που έχει ελεγχθεί από τις φορολογικές αρχές επανειλημμένως και είναι συνεπέστατος στις υποχρεώσεις του» τόνισε σε άλλο σημείο ο γνωστός δικηγόρος.

«Τη Δευτέρα με τον συνάδελφό μου θα πάμε στην Εισαγγελία για να εξεταστεί κατά προτεραιότητα η υπόθεση γιατί αυτά είναι ψεύδη. Ούτε ο καλλιτέχνης ούτε εγώ γνωρίζουμε σε τι αφορά η υπόθεση. Είναι πραγματικά πολύ στεναχωρημένος γιατί αιφνιδιάστηκε από τη δέσμευση αλλά και για τη διαρροή του ονόματός του. Από την άλλη, είναι σίγουρος για την αθωότητά του» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος.