Δημήτρης Γαλεντέρης για Αμαλιάδα: «Έχουμε ζητήσει επιπλέον στοιχεία για να στοιχειοθετήσουμε ή να αποκλείσουμε το γεγονός της ανθρωποκτονίας»

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την υπόθεση της Αμαλιάδας.

Σε θρίλερ χωρίς τέλος εξελίσσεται η υπόθεση θανάτου βρεφών στην Αμαλιάδα με πρωταγωνίστρια την Ειρήνη Μουρτζούκου.

Όλα συμβαίνουν την ώρα που ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί αν προκύπτει το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με οποιοδήποτε είδος δόλου του μικρού Παναγιώτη.

Την ίδια ώρα ακούγονται φωνές που λένε ότι η έρευνα έπρεπε να είχε ξεκινήσει πιο νωρίς.

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την υπόθεση της Αμαλιάδας.

«Δεν έχουν αναδειχθεί μόνο αδυναμίες από την διαδικασία αλλά και αδυναμίες από την δομή της οικογένειας. Έχουμε ακούσει και βιώσει καταστάσεις που ξεπερνάνε τα όρια του καθημερινού. Υπάρχουν γεγονότα από τους συγγενείς που ξεπερνούν την φαντασία. Έχοντας οριστεί ως ο τεχνικός σύμβουλος της κουμπάρας, έχουμε ζητήσει επιπλέον στοιχεία για να στοιχειοθετήσουμε ή να αποκλείσουμε το γεγονός της ανθρωποκτονίας. Είμαστε εν αναμονή για να μας δοθούν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να επαναληφθούν οι εξετάσεις που έχουν ήδη διενεργηθεί ούτως ώστε να έχουμε επιπλέον δεδομένα για να αποφασίσουμε για να δούμε αν υπάρχει κάτι άλλο ή όχι», είπε αρχικά.

Και συνέχισε ο κ. Γαλεντέρης: «δεδομένου ότι έχουμε 5 θανάτους υπό αιφνίδιες συνθήκες και με άγνωστη ουσιαστικά αιτιολογία θανάτου, και οι 5 αυτοί θάνατοι βρίσκονται σε στενό περιβάλλον και φωτογραφίζουν άτομα που είναι παρόντα σε κάθε έναν από αυτούς τους θανάτους, στην ιατρική δεν υπάρχει σύμπτωση ή κακό μάτι. Οφείλουμε να διερευνήσουμε και να δούμε τι είναι αυτό το γεγονός και αν αποτελεί ισχυρή υποψία εγκληματικής ενέργειας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ψάχνουμε να επιβεβαιώσουμε μια εγκληματική ενέργεια αλλά να την αποκλείσουμε».

«Κλίνω προς την διερεύνηση. Μελετώντας το  φάκελο διαπίστωσα αρκετά πράγματα με τα οποία διαφωνώ σχετικά με την διαχείριση τω περιστατικών. Θα μπορούσαν να γίνουν οι ερωτήσεις που έγιναν, οι καταθέσεις τω, μαρτύρων, μετά τους αιφνίδιους θανάτους. Διερευνήθηκαν κάτω από ένα πολύ στενό πλαίσιο που να μην άφηναν έστω υπόνοιες για να διερευνηθεί κάτι περαιτέρω. Έχω διαπιστώσει αδυναμίες στην διαδικασία που ενδεχομένως να έχουν πολύ ουσιαστική σημασία, για την διερεύνηση του περιστατικού στον αληθινό του χρόνο και όχι εκ των υστέρων», τόνισε ο κ. Γαλεντέρης.

Το σχόλιο του Γιάννη Μαρακάκη και του Σταύρου Μπαλάσκα για την υπόθεση της Αμαλιάδας

Το σχόλιο της Βέρας Αθανασίου για την υπόθεση της Αμαλιάδας

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τραμπ: «Βρίσκομαι σε σοβαρές συζητήσεις με τον Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μερτς: «Σημαντική νίκη για το ΕΛΚ και την Ευρώπη»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία: Οι επιλογές του Μερτς – Οι συσχετισμοί και οι διαπραγματεύσεις
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Συγκλονίζει η μητέρα του μοναδικού επιζώντα του πρώτου βαγονιού – «Ο Γεράσιμος ακόμη ανασαίνει αλλά όπως ήταν δεν θα γυρίσει ποτέ ξανά»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Πλημμεληματική δίωξη σε έξι πρόσωπα για τον θάνατο 2,5 ετών κοριτσιού στον «Άγιο Στυλιανό» Θεσσαλονίκης
24 Φεβρουαρίου, 2025
Συντάξεις: Έξτρα έως και 12.000 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Έξτρα έως και 12.000 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
24 Φεβρουαρίου, 2025
Διπλωματικές ζυμώσεις στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: Με δικό τους ψήφισμα για την Ουκρανία οι ΗΠΑ – Η Γαλλία αναμένεται να προτείνει τροπoποιήσεις
24 Φεβρουαρίου, 2025
Φάμελλος: Η δικαιοσύνη δεν πρέπει να λειτουργεί ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης – Η ευθύνη για την σύγκρουση των τρένων από το 2019 και μετά
24 Φεβρουαρίου, 2025
Μενίδι: Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο – Επί τόπου τα ΤΕΕΜ
24 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών η τραγουδίστρια Ρομπέρτα Φλακ – Γνωστή για το “Killing Me Softly With His Song”
24 Φεβρουαρίου, 2025