Ινδαρές: «Βαναυσότητα αστυνομικών – Μια πολιτεία που σέβεται τον εαυτό της οφείλει να ζητήσει συγγνώμη»

Ο σκηνοθέτης, Δημήτρης Ινδαρές μίλησε για την αστυνομική βία την οποία καταγγέλλει, τα ευρήματα στην κατάληψη της οδού Ματρόζου, αλλά για την νέα επιχείρηση της αστυνομίας μετά την ανακατάληψη του κτηρίου και τα όσα συνέβησαν χθες.

Σχετικά με την χθεσινή αστυνομική επιχείρηση έκανε λόγο για «πολεμικό σκηνικό», με τις εικόνες που βγήκαν στην δημοσιότητα, όπως υποστήριξε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι», να μην αποτυπώνουν τα όσα πραγματικά συνέβησαν.

Ο κ. Ινδαρές ανέφερε ότι η νέα επιχείρηση της Αστυνομίας ήταν περισσότερο οργανωμένη, σε σχέση με την προηγούμενη φορά. «Αυτή την φορά δεν μας χτύπησαν το κουδούνι για να περάσουν» είπε τονίζοντας, πως τότε δεν υπήρχε εισαγγελέας προκειμένου να τους ενημερώσει για την επιχείρηση.

Επανέλαβε ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα παιδιά του δεν είχαν καμία σχέση με την κατάληψη, σημειώνοντας πως τα παιδιά του κατά την διάρκεια της επιχείρησης ήταν στο μπαλκόνι και αυτό το ξέρουν όλοι, καθώς όλοι τους είδαν. Μάλιστα, σχολίασε πως η οικογένειά του δεν περίμενε κανένα αποτέλεσμα από την έρευνα της Αστυνομίας για ευρήματα στην κατάληψη, αφού, όπως είπε, δεν είχαν καμία σχέση.

Επίσης, έκανε λόγο για βαναυσότητα από πλευράς των αστυνομικών Αρχών, ενώ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε πως «μια πολιτεία που σέβεται τον εαυτό της οφείλει να ζητήσει συγγνώμη».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Δημήτρη Ινδαρέ, Θεόδωρος Μαντάς, αποκάλυψε πως έχουν δρομολογηθεί δικόγραφα για την υπόθεση και ήδη ερευνάται η συμπεριφορά κάποιων αστυνομικών που βρέθηκαν στην επιχείρηση, ενώ τόνισε πως «δεν είχε συμμετοχή η φυσική ηγεσία της Αστυνομίας για το ότι δεν μπορούσαν να μιλήσουν με τον δικηγόρο τους».

Παράλληλα, ο κ. Μαντάς ανέφερε ότι η ιατροδικαστική έκθεση διεξήχθη κατόπιν παραγγελίας του εισαγγελέα πρωτοδικών και, όπως είπε, δείχνει σωματική βλάβη που προήλθε από τους αστυνομικούς.

Τόνισε ακόμα ότι υπάρχει συμπληρωματική αναφορά που λέει ότι δεν υπάρχει κανένα εύρημα μέλους της οικογένειας Ινδαρέ στην κατάληψη της Ματρόζου, ενώ σημείωσε ότι «η μόνη κατηγορία που έχουμε για τον κ. Ινδαρέ είναι ότι επιχείρησε να αποτρέψει την σύλληψη των παιδιών του».