Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Οι συνήγοροί του κατέθεσαν τα αιτήματά του στην Προανακριτική

Έγγραφό με τα αιτήματα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου κατέθεσαν οι συνήγοροί του Δημήτρης Τσοβόλας και Λυδία Τσοβόλα, ενόψει της έναρξης των εργασιών της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Τα αιτήματα υποβάλλονται στην Ειδική Επιτροπή, βάσει της δυνατότητας που του παρέχει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας να υπερασπιστεί τον εαυτό το, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Οι δύο συνήγοροι ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθούν τον πρόεδρο της Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης Ιωάννη Μπούγα και να του παραδώσουν αίτηση να διαβιβαστούν στην Επιτροπή οι δικογραφίες που σχετίζονται με την υπόθεση, αίτηση για ακρόαση μαρτύρων και αίτηση για κατ΄αντιπαράσταση εξέταση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με εισαγγελείς και πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Το τελευταίο το είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος κατά τη συνέντευξή του χθες στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Στις πέντε το απόγευμα συνεδριάζει η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό.