Δημόπουλος: O κορονοϊός θα έχει έξαρση το φθινόπωρο

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ και Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής μίλησε για το άνοιγμα των σχολείων, τον τουρισμό και την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία από το μέτωπο του κορονοϊού σύμφωνα με τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ και καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Αθανάσιος Δημόπουλος.

«Είναι μηδαμινά τα νέα κρούσματα, αυτό το δεδομένο είναι πολύ ενθαρρυντικό. Αν συνεχίσουμε έτσι θα έχουμε μια καλή προοπτική για τις επόμενες εβδομάδες και μήνες» είπε ο καθηγητής μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Είναι η κατάλληλη περίοδος για να επανέλθουμε όσο περισσότερο στην κανονικότητα» ανέφερε για το άνοιγμα των δημοτικών τη Δευτέρα 1η Ιουνίου.

«Δεν μπορούμε να μείνουμε αποκλεισμένοι ως κράτος» είπε για το κομμάτι του τουρισμού. «Κρατώντας κάποιες διαδικασίες λογικές θα μπορέσουμε να έχουμε επανεκκίνηση στον τουρισμό, με δειγματοληπτικούς ελέγχους, τήρηση μέτρων προστασίας στα ξενοδοχεία, στην εστίαση, στις παραλίες, στις πισίνες» είπε.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι η πανδημία είναι υπό γενικό έλεγχο. Υπάρχει άγχος πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα» επισήμανε ο κ. Δημόπουλος.

«Για να εξαφανιστεί πλήρως ο κορονοϊός είναι δύσκολο» τόνισε. «Ενδεχομένως να παραμείνει και να επιστρέψει προς το φθινόπωρο» πρόσθεσε.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τραγωδία στην άσφαλτο στο Μεσολόγγι: Νεκρός ένας 27χρονος – Σοβαρά τραυματισμένος ένας 26χρονος
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αλεξάνδρα Νίκα: «Αρκεί μία κακή στιγμή για να ανατρέψει τα πάντα» – Το πρώτο μήνυμα μετά την παράσυρση στο Κολωνάκι
12 Φεβρουαρίου, 2025
Επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Εξιχνιάσθηκε διάρρηξη με τη μέθοδο του «Ριφιφί» με λεία άνω των 4.000.000 ευρώ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ο καβγάς που προηγήθηκε της δολοφονίας του 59χρονου στην Πιερία – «Τον ρώτησα γιατί χάλασε τα χρήματα της βάφτισης»
12 Φεβρουαρίου, 2025
«Χρυσός» στο Ντουμπάι ο Γκαβέλας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει ξανά μια στρατηγική πυξίδα στη βάση μιας διεκδικητικής εξωτερικής πολιτικής
12 Φεβρουαρίου, 2025
Χάρης Δούκας: «Τον Σεπτέμβριο η ανέγερση των κερκίδων του γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: Και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εχθρός της πατρίδας;
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σπαρτιάτες: Εξετάστηκαν στο Εκλογοδικείο οι προσφυγές κατά βουλευτών
12 Φεβρουαρίου, 2025