Δήμος Αθηναίων: 300 προσφυγόπουλα θα φιλοξενηθούν στις παιδικές κατασκηνώσεις του Αγ. Ανδρέα

Τριακόσια ασυνόδευτα προσφυγόπουλα θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις των παιδικών κατασκηνώσεων του Δήμου Αθηναίων, στον Αγ. Ανδρέα μέχρι τις 15 Μαρτίου 2020.

Αυτό προβλέπεται στο Μνημόνιο Συνεργασίας που συνήψε ο δήμος με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και ενέκρινε, στη σημερινή του συνεδρίαση, που είναι σε εξέλιξη, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Αθηναίων θα βρίσκεται επίσης σε διαρκή συνεργασία με το κράτος και τις αρμόδιες υπηρεσίες «για περαιτέρω πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση ουσιαστικής ανακούφισης και στήριξης των προσφύγων». «Η ανθρωπιά μπορεί να μην διδάσκεται αλλά μεταδίδεται. Ειδικά σε ότι αφορά τα παιδιά η Αθήνα δυναμώνει το μήνυμα της. Να μεταδώσουμε την ανθρωπιά, τον πολιτισμό και να αγκαλιάσουμε κάθε παιδική ψυχή που υποφέρει. Είναι ο σεβασμός στον ίδιο μας τον εαυτό», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Στην ανακοίνωση του δήμου επισημαίνεται ακόμη ότι «μετά την αναχώρηση των παιδιών, οι εγκαταστάσεις θα προετοιμαστούν έγκαιρα για την υποδοχή όλων όσοι φιλοξενούνται κάθε χρόνο στον ‘Αγιο Ανδρέα (ανηλίκων και ενηλίκων) με την ευθύνη του Δήμου Αθηναίων». Επίσης υπογραμμίζεται ότι τόσο τα έξοδα παραμονής των παιδιών στον ‘Αγιο Ανδρέα όσο και τα έξοδα συντήρησης των εγκαταστάσεων στο διάστημα αυτό αλλά και μετά την αναχώρηση τους θα καλυφθούν από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Λέκκας για σεισμούς: Δεν περιμένουμε δόνηση μεγαλύτερη των 6 Ρίχτερ
7 Φεβρουαρίου, 2025
Euroleague: Ο Φουρνιέ… «σκότωσε» την Μπαρτσελόνα στην εκπνοή, 90-88 o Ολυμπιακός στο «Palau Blaugrana»
7 Φεβρουαρίου, 2025
Κρύο για ακόμα μια εβδομάδα – Πέντε βαθμούς χαμηλότερα η θερμοκρασία
7 Φεβρουαρίου, 2025
Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Η Μελίνα Τραυλού πρόεδρος και πάλι – Το νέο ΔΣ
7 Φεβρουαρίου, 2025
Άγρια συμπλοκή ανηλίκων – Στο νοσοκομείο 15χρονος με κάταγμα στο πλευρό
7 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε ο δημοσιογράφος Παύλος Ρούφας
7 Φεβρουαρίου, 2025
Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας – «Ας κάνουμε συμφωνία»
7 Φεβρουαρίου, 2025
Προφυλακιστέος ο καθηγητής από την Καβάλα που κατηγορείται για ασέλγεια σε 16χρονη μαθήτριά του και πορνογραφία ανηλίκων
7 Φεβρουαρίου, 2025
«Θα σκάσει το ηφαίστειο Κολούμπο σίγουρα – Τα στοιχεία που το δείχνουν»
7 Φεβρουαρίου, 2025
Καιρός: Έρχεται «μαραθώνιος» ψύχους – Σαββατοκύριακο με τσουχτερό κρύο στην Αθήνα
7 Φεβρουαρίου, 2025