• Ταυτότητα
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
Συνεχής ροή ενημέρωσης
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΜΟΝΟ ΣΤΟ NEWSIQUE
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • MEDIA
    • SPORTS
    • CELEBRITIES
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΜΟΝΟ ΣΤΟ NEWSIQUE
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • MEDIA
    • SPORTS
    • CELEBRITIES
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Συνεχής ροή ενημέρωσης

Δήμος Αθηναίων: Αντίστροφη μέτρηση για το νέο «σπίτι» του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στο Βοτανικό (vid-pics)

Από Newsique Team
06/06/2023
σε ΕΛΛΑΔΑ
Δήμος Αθηναίων: Αντίστροφη μέτρηση για το νέο «σπίτι» του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στο Βοτανικό (vid-pics)
Share on FacebookShare on Twitter

Οι νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που θα στεγάσουν την “οικογένεια” του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, παρουσιάστηκαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο δημαρχιακό μέγαρο.

Η δημιουργία των εγκαταστάσεων (γηπέδων, προπονητηρίων, κολυμβητηρίου κ.ά.) βρίσκεται στην “καρδιά” του σχεδίου της Διπλής Ανάπλασης, το πρώτο μέρος της οποίας υλοποιείται στον Βοτανικό. Αντίστοιχα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το δεύτερο μέρος θα ολοκληρωθεί μετά το 2026 στον χώρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Διαβάζονται περισσότερο τώρα…

Οι οριστικές μελέτες για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη έλαβαν -προ ημερών- έγκριση λειτουργικότητας και από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Τι περιλαμβάνουν οι εγκαταστάσεις

Το υψηλής αισθητικής πολυχρηστικό κτιριακό συγκρότημα, έκτασης 8.140 τ.μ., το οποίο θα δημιουργηθεί με βάση τις σύγχρονες αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού θα εξυπηρετεί έξι διαφορετικές λειτουργίες και θα περιλαμβάνει δέκα διαφορετικές αίθουσες τόσο αγωνιστικού όσο και προπονητικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα θα διαθέτει:

– Κεντρική αίθουσα κλειστού Γυμναστηρίου (Αρένα) για οργάνωση αγώνων μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, ποδοσφαίρου σάλας, γυμναστικής κ.ά. με κερκίδες για 3.100 θεατές, με χώρους υγιεινής και κυλικεία.

– Γυμναστήριο – προπονητήριο για μπάσκετ, βόλεϊ, γυμναστική και άλλες εκδηλώσεις (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων) με πρόβλεψη θέσεων για 200 θεατές.

– Επτά προπονητήρια: Αίθουσες προπόνησης βαρέων αθλημάτων (άρση βαρών, πάλη, πυγμαχία) και αίθουσες προπόνησης λοιπών αθλημάτων (επιτραπέζια αντισφαίριση, ξιφασκία, σκοποβολή, τοξοβολία).

– Ένα προπονητήριο για ΑμεΑ.

– Γραφεία της διοίκησης.

– Μπουτίκ και πωλητήριο αναμνηστικών.

Επιπλέον, προβλέπονται:

VIP’s lounge με άμεση οπτική επαφή με την αρένα, αίθουσα Τύπου με 60 θέσεις εργασίας και δυνατότητα επέκτασης, καθώς και αναψυκτήριο με θέα την Ακρόπολη.

Τέλος, προβλέπεται υπόγειο γκαράζ χωρητικότητας 125 θέσεων.

Η διπλή στόχευση του σχεδιασμού

Ο σχεδιασμός του κτιρίου υπηρετεί την κάλυψη των αναγκών του συλλόγου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Α.Ο. με ταυτόχρονη αναβάθμιση του προσφερόμενου περιβάλλοντος άσκησης και γνώμονα την ευελιξία ως προς τη δυνατότητα κάλυψης μελλοντικών αναγκών.

Παράλληλα το Συγκρότημα φιλοδοξεί να αποτελέσει «αθλητικό προορισμό» στο λεκανοπέδιο, αναβαθμίζοντας την ποιότητα της ζωής των επισκεπτών, των αθλούμενων, καθώς και των περιοίκων και των πολιτών εν γένει.

Σύγχρονα συστήματα πυρασφάλειας και πρωτόκολλα ασφάλειας

Οι εγκαταστάσεις θα διαθέτουν αυστηρό κανονισμό και σύγχρονα μέσα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης. Για το συγκεκριμένο κεφάλαιο της μελέτης αποδόθηκαν εύσημα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στο πλαίσιο της εγκριτικής διαδικασίας.

Ενεργειακοί αυτοματισμοί για τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας

Οι επιμέρους ενότητες του συγκροτήματος διαθέτουν λειτουργική και ενεργειακή αυτονομία, κάτι που διασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας.

Η ενεργειακή αυτονομία συνδυάζεται και με εφαρμογή αρχών βιοκλιματικού σχεδιασμού του κτιριακού συγκροτήματος.

Περιβάλλων χώρος – Προσβασιμότητα – Ασφαλής διακίνηση αθλητών και κοινού

Σύμφωνα με τη μελέτη, ο περιβάλλων χώρος θα είναι πλήρως εναρμονισμένος στον σχεδιασμό του συνόλου των λοιπών εγκαταστάσεων και των ελεύθερων χώρων της περιοχής του Βοτανικού βάσει του σχεδίου της Διπλής Ανάπλασης (συμπεριλαμβανομένου του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου) και με γνώμονα την ασφαλή διακίνηση αθλητών, διαπιστευμένων, αλλά και του πλήθους/κοινού/επισκεπτών στη διάρκεια σημαντικών αθλητικών -και όχι μόνο- συναντήσεων.

Η ασφαλής διακίνηση πλήθους συνδυάζεται επίσης με το ολοκληρωμένο σύστημα κυκλοφορίας των μέσων μαζικής μεταφοράς και οχημάτων όλων των κατηγοριών, με βάση τους όρους της ήδη εγκεκριμένης μελέτης κυκλοφοριακών επιπτώσεων.

Ειδική μέριμνα δίνεται στην προσβασιμότητα του κτιρίου από όλες ανεξαιρέτως τις πληθυσμιακές ομάδες είτε πρόκειται για αθλητές, είτε για εργαζόμενους, είτε για θεατές, γονείς ή φιλάθλους.

Χρονοδιάγραμμα

Με βάση τον σχεδιασμό, στο τέλος του έτους προβλέπεται η έκδοση της οικοδομικής άδειας, ενώ αντίστοιχα στο πρώτο τρίμηνο του 2024 η έναρξη της κατασκευαστικής διαδικασίας με ορίζοντα ολοκλήρωσης έως 24 μήνες.

Την παρουσίαση έκαναν ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Α.Ο. Παναγιώτης Μαλακατές, ο Αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Α.Ο. Δημήτρης Βρανόπουλος, ο εκπρόσωπος της ΑΕΠ Ελαιώνα Ιωάννης Γκάνος και ο εκπρόσωπος του Γραφείου Μελετών ΔΕΚΑΘΛΟΝ Α.Ε. Αρχιτέκτονας Χρήστος Κούρτης.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Σήμερα δίνουμε πάσα στο μέλλον διότι οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις ευρωπαϊκών προδιαγραφών του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού θα στεγάσουν τα όνειρα εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών αυτής της πόλης. Και αυτό μάς δίνει μια πολύ μεγάλη ικανοποίηση και μια πολύ μεγάλη συγκίνηση. Σήμερα κάνουμε ένα ακόμη βήμα μπροστά. Το έργο της Διπλής Ανάπλασης είναι ένα αναπτυξιακό, βαθιά κοινωνικό πρόγραμμα το οποίο προβλέπει δύο υπερτοπικούς πόλους ανάπτυξης, στην περιοχή του Βοτανικού που τώρα κερδίζει ένα νέο δικαίωμα στη ζωή, αλλά και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου όταν ολοκληρωθεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, θα μπορέσουμε να κερδίσουμε υπερπολύτιμα στρέμματα ελεύθερου χώρου και οξυγόνο. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορούμε να μοιραστούμε μαζί σας το αποτέλεσμα μιας εξαιρετικά σοβαρής δουλειάς, η οποία εξελίσσεται εδώ και πολλούς μήνες. Θα ήθελα να πω ένα πολύ μεγάλο “ευχαριστώ” στους “συμπαίκτες” μας, διότι ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς. Πρώτα απ’ όλα στον Ερασιτέχνη, τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και το Δ.Σ., καθώς και στον Πρόεδρο της ΠΑΕ, τον Αντιπρόεδρο και το Δ.Σ.. Επίσης, σε όλη την οικογένεια, τους φίλους, τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Ένα πολύ μεγάλο “ευχαριστώ” στις τράπεζες για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει από την πρώτη στιγμή, στους μελετητές μας και -βεβαίως- ένα πολύ μεγάλο “ευχαριστώ” στην ομάδα του Δήμου Αθηναίων για την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει μέχρι σήμερα».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Α.Ο. Παναγιώτης Μαλακατές, ανέφερε: «Είναι μια πολύ μεγάλη μέρα η σημερινή, μάς δίνει πολύ μεγάλη χαρά, διότι είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε τις νέες εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, στον Βοτανικό, στο πλαίσιο της Διπλής Ανάπλασης. Οι καινούριες εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού είναι σύγχρονες, είναι λειτουργικές, είναι ό,τι καλύτερο θα υπάρξει στο μέλλον, στην Ελλάδα. Και τολμώ να πω ότι ένα τέτοιο συγκρότημα πολύ δύσκολα το συναντάς ακόμη και σε προηγμένες χώρες και σε μεγάλους συλλόγους του εξωτερικού και σε συνδυασμό με την ποδοσφαιρική αρένα είναι το ομορφότερο, το μεγαλύτερο και το καλύτερο γήπεδο στην Ελλάδα. Και βεβαίως και με την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ, ολόκληρος ο Παναθηναϊκός αποκτά αυτά τα οποία αρμόζουν στην ιστορία και το μεγαλείο του. Θα ήθελα, από πλευράς μου, να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, την ΑΕΠ ΕΛΑΙΩΝΑ, τους μελετητές, τον κ. Γ. Αλαφούζο και τον κ. Δ. Γιαννακόπουλο, οι οποίοι συνέβαλαν και συμβάλλουν καθοριστικά, ώστε τα όνειρα των Παναθηναϊκών επί σειρά δεκαετιών, να γίνονται επιτέλους πράξη».

Ο εκπρόσωπος του Γραφείου Μελετών ΔΕΚΑΘΛΟΝ Α.Ε. Αρχιτέκτονας Χρήστος Κούρτης, επισήμανε: «Οι νέες εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στον Βοτανικό αποτελούν ένα πολυδύναμο κτιριακό συγκρότημα που εξυπηρετεί το σύνολο των αθλημάτων του. Αυτά διατάσσονται με τρόπο που να διασφαλίζει τη χωρική και λειτουργική τους αυτοτέλεια και ανεξαρτησία, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία και για τη συνολική ενεργειακή απόδοση του κτιρίου, με όρους βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και χρήση φιλικά περιβαλλοντικών τεχνολογιών».

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν τα μέλη του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού καθώς και ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Παναγιωτίδης.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsique.gr

Follow @newsique_gr

Διαβάστε Ακόμα

Ποια σχολεία της Αττικής θα παραμείνουν κλειστά και αύριο

Θεσσαλία: Κλειστά τα σχολεία 25-27 Σεπτεμβρίου

24/09/2023
Καιρός – meteo: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι – Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Κακοκαιρία: Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

24/09/2023
Απόπειρα βιασμού 24χρονης Γερμανίδας από 35χρονο Βούλγαρο

Τον βρήκαν βαριά τραυματισμένο από κυνηγετικό όπλο δίπλα στο νεκρό άλογό του

24/09/2023
Αγαπηδάκη: Τρία νέα κρούσματα λεπτοσπείρωσης

Αγαπηδάκη για Θεσσαλία: Ελλοχεύει ο κίνδυνος λεπτοσπείρωσης στις πληγείσες περιοχές

24/09/2023
Αρπαγή και βιασμός 15χρονης: Την περίμενε έξω από το σχολείο της

Πάτρα: 23χρονη κατηγορεί τον πατέρα της για βιασμό

24/09/2023
Επίδομα θέρμανσης: Διευκρινίσεις από το υπουργείο Οικονομικών

Πετρέλαιο θέρμανσης και ηλεκτρικό ρεύμα: Πώς θα κινηθούν οι τιμές

24/09/2023



Follow Newsique



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συντάξεις: Αν έχετε τόση σύνταξη παίρνετε έξτρα 988 ευρώ

Συντάξεις: Αν έχετε τόση σύνταξη παίρνετε έξτρα 988 ευρώ

22/09/2023 | 13:20

Δύσκολες ώρες για τον Σχοινά: Διασωληνωμένος με συμπτώματα γάγγραινας στο πόδι ο μαέστρος του

Δύσκολες ώρες για τον Σχοινά: Διασωληνωμένος με συμπτώματα γάγγραινας στο πόδι ο μαέστρος του

02/06/2023 | 18:15

Βίντεο σοκ! 15χρονη βασανίζει 13χρονο συμμαθητή της

Βίντεο σοκ! 15χρονη βασανίζει 13χρονο συμμαθητή της

22/09/2023 | 18:18

Δείτε το σπίτι-κολαστήριο της 22χρονης – Μαρτυρικές στιγμές στα χέρια του 28χρονου περνούσαν μητέρα και παιδί

Δείτε το σπίτι-κολαστήριο της 22χρονης – Μαρτυρικές στιγμές στα χέρια του 28χρονου περνούσαν μητέρα και παιδί

23/09/2023 | 19:08

Απίστευτη τραγωδία: Οι γονείς αυτοκτόνησαν και «πήραν» μαζί και τα 4 παιδιά τους

Σοκ! Βρέφος πέθανε απο φαιντανύλη σε παιδικό σταθμό

20/09/2023 | 12:26

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Θεσσαλία: Κλειστά τα σχολεία 25-27 Σεπτεμβρίου
  • Φρίκη στον Βόλο: Χτυπούσε και την 2,5 ετών κόρη του ο 28χρονος
  • Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία – Στη Θεσσαλία ο Κικίλιας για συντονισμό
  • Κακοκαιρία: Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού
  • Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Μαζική συμμετοχή – Πάνω από 90.000 έχουν ψηφίσει

Facebook Youtube Twitter Instagram
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Διαφήμιση
  • RSS
  • Μέλος του topics.gr
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
[email protected]

© 2020 newsique.gr

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΜΟΝΟ ΣΤΟ NEWSIQUE
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • MEDIA
    • SPORTS
    • CELEBRITIES
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

© 2020 newsique.gr