Δημοσκόπηση Alco: Τι ψήφισαν οι αναποφάσιστοι και προς τα πού χάνουν ψηφοφόρους τα κόμματα

Στη δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha αποτυπώνεται η συσπείρωση των κομμάτων αλλά και η άποψη των πολιτών για τους υπουργούς.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης, όπως προέκυψαν από αυθόρμητες απαντήσεις είναι:

Νίκος Δένδιας 35%
Κυριάκος Πιερρακάκης 14%
Άδωνις Γεωργιάδης 8%
Μάκης Βορίδης 6%
Κωστής Χατζηδάκης 6%
Κανένας 37%
Δεν Ξέρω/Δεν απαντώ: 13%

Τα αντίστοιχα ποσοστά στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας έχουν ως εξής:

Νίκος Δένδιας 55%
Κυριάκος Πιερρακάκης 31%
Άδωνις Γεωργιάδης 23%
Κωστής Χατζηδάκης 15%
Μάκης Βορίδης 15%
Κανένας 5%
ΔΞ/ΔΑ 9%

Στην ερώτηση «ποιο κόμμα της αντιπολίτευσης μπορεί να προσφέρει αξιόπιστη εναλλακτική διακυβέρνησης» το ΠΑΣΟΚ έρχεται πρώτο με 13% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 6%, το ΚΚΕ με 4%, «ΔΞ/ΔΑ» δηλώνει το 13% ενώ το 44% δηλώνει «Κανένα».

Σε ό,τι αφορά στις συσπειρώσεις των κομμάτων, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 61% και φαίνεται να χάνει: Προς την Ελληνική Λύση 7%, προς τη Νίκη 4%, στην αποχή 4%, σε άλλο κόμμα 3%, προς τους Δημοκράτες 3%, προς το ΠΑΣΟΚ 2%, ενώ 15% των ψηφοφόρων της δηλώνει αναποφάσιστο.

Πιο χαμηλά κινείται η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα στο 58%. Η Κουμουνδούρου χάνει το 11% της δύναμής της προς τη Νέα Αριστερά, το 10% δηλώνει αναποφάσιστο, το 7% κατευθύνεται προς το ΠΑΣΟΚ, το 5% προς το ΚΚΕ, το 3% προς άλλο κόμμα, άλλο ένα 3% προς την Πλεύση Ελευθερίας, το 2% προς τον σχηματισμό «Κόσμος» και το 1% στην αποχή.

Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει συσπείρωση 76%. Αναποφάσιστο δηλώνει το 12% των ψηφοφόρων του, ενώ το 5% φαίνεται να μετακινείται προς του Δημοκράτες, το 3% προς την αποχή, το 2% προς άλλο κόμμα, το 1% προς τον ΣΥΡΙΖΑ και το 1% προς τη Νέα Δημοκρατία.

Από όσους δηλώνουν αναποφάσιστοι στην έρευνα, το 41% είχε ψηφίσει στις τελευταίες εκλογές Νέα Δημοκρατία. ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει το 12%, ΠΑΣΟΚ το 9%, Σπαρτιάτες 8%, Άλλο κόμμα το 5%, δεν ψήφισε το 4% και δεν απαντά το 21%.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ν. Ανδρουλάκης: Έχει έρθει η ώρα της πολιτικής αλλαγής – Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ
15 Μαρτίου, 2025
Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της Κυβέρνησης (pics)
15 Μαρτίου, 2025
Αρβανίτης: «Υπάρχει πρόταση απέναντι στο χάος Μητσοτάκη: Σωκράτης Φάμελλος και ΣΥΡΙΖΑ»
15 Μαρτίου, 2025
«Σεμνότητα και αποτελεσματικότητα»: Τα μηνύματα των νέων υπουργών
15 Μαρτίου, 2025
ΟΗΕ: Ευκαιρία για ουσιαστικές συζητήσεις η Πενταμερής
15 Μαρτίου, 2025
Λευκωσία: Νεκρό βρέφος σε αυτοκίνητο – Φέρεται ότι το ξέχασε η μητέρα του
15 Μαρτίου, 2025
LIVE – Ορκίζεται η νέα κυβέρνηση – Sτο Προεδρικό οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί
15 Μαρτίου, 2025
Το Κίεβο κατέρριψε 130 ρωσικά drones κατά τη διάρκεια της νύχτας σύμφωνα με την ουκρανική πολεμική αεροπορία
15 Μαρτίου, 2025
Τέμπη – Χούπας: Η Ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει εργαλεία για να δικάσει
15 Μαρτίου, 2025
Στις 12:00 η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης, Άνθιμου προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου
15 Μαρτίου, 2025