Δημοσκόπηση: Τρόμος για την οικονομία – Διχασμός για τα σχολεία – Η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλη είναι η ανησυχία των Ελλήνων πολιτών για την οικονομία σύμφωνα με την δημοσκόπηση της MRB που παρουσίασε το STAR.

Το 82.2% φαίνεται να ανησυχεί για την οικονομια, ενώ το 71.2% φοβάται για την πορεία της εργασίας του.

Επίσης αντίθετοι στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων εμφανίζονται οι πολίτες. Συγκεκριμένα το 66,8% διαφωνεί με την λειτουργία των δημοτικών σχολείων από την 1η Ιουνίου. Αντίθετα είναι υπέρ του ανοίγματος των Γυμνασίων και λυκείων της χώρας σε ποσοστό 57%.

Στο πολιτικό σκέλος η Νέα Δημοκρατία έχει μια μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ που αγγίζει τις 20 μονάδες και συγκεκριμένα φτάνει το 19,7%. Στην πρόθεση ψήφου που καταγράφει η δημοσκόπηση η ΝΈΑ Δημοκρατία παίρνει ποσοστό 40%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,3% ενώ ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5%, το ΚΚΕ με 4,3%, η Ελληνική Λύση με 3,9%, και το ΜεΡΑ25 με 3%.

Στο ερώτημα για το πότε θέλουν εκλογές οι ερωτώμενοι είναι σαφείς και με ποσοστό που ακουμπά το 60% ζητούν εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Σε ερώτηση πάντως για το πότε εκτιμούν εκλογές αυτό το ποσοστό πέφτει στο 32%, ενώ ένα 26% εκτιμά πως θα γίνουν άμεσα ή τον Σεπτέμβριο.

Στην αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών αναφορικά με την αντιμετωπίση της πανδημίας του κορονοϊού ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 70,6% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 34,6%. Τρίτη έρχεται η Φώφη Γεννηματά με 19,8% και στη συνέχεια οι Δημήτρης Κουτσούμπας (14,8%), Κυριάκος Βελόπουλος (14,1%) και Γιάννης Βαρουφάκης (10,8%)