Δημοσκόπηση-βόμβα για προσφυγικό και βαθμολογία Υπουργών!

Δημοσκόπηση: Σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Opinion Poll, οι πολίτες φαίνονται να ρίχνουν «χαστούκι» στην Κυβέρνηση για το μεταναστευτικό.

Δημοσκόπηση: Παράλληλα, παρατηρούνται εκπλήξεις στη βαθμολογία των Υπουργών…

Ειδικότερα, «Πολύ» και «Αρκετά» ικανοποιημένοι από το πρώτο τρίμηνο της κυβέρνησης εμφανίζονται οι συμμετέχοντες στο γκάλοπ σε ποσοστό 50% (17,5% και 32,5% αντίστοιχα).

Οι συμμετέχοντες στο γκάλοπ τοποθετήθηκαν για το μεταναστευτικό/προσφυγικό με το 16,6% να δηλώνει ικανοποιημένο από την πολιτική της κυβέρνησης την ώρα που το 52% δεν είναι ικανοποιημένο.

Σε σχέση με την κριτική που ασκείτε στην κυβέρνηση ότι «στο Μεταναστατευτικό – Προσφυγικό πρόβλημα δεν έδειξε τόσο έτοιμη όσο τουλάχιστον σε άλλα θέματα και ότι καθυστέρησε πάνω από δύο μήνες στην αντιμετώπιση του προβλήματος», το 51% συμφωνεί με την κριτική αυτή και το 13,2% «μάλλον συμφωνεί».

Θετική είναι η ανταπόκριση των πολιτών στο θέμα του δικαιώματος ψήφου στους απόδημους όπου σε ποσοστό άνω του 70% οι συμμετέχοντες συμφωνούν με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Σε σχέση με την υπόθεση Novartis οι συμμετέχοντες στο γκάλοπ εμφανίζονται… μοιρασμένοι. Στο ερώτημα αν «θεωρείτε ότι η υπόθεση NOVARTIS χρησιμοποιήθηκε από την  προηγούμενη Κυβέρνηση σε συνεργασία με κύκλους στην Δικαιοσύνη, ώστε να  ενοχοποιηθούν χωρίς στοιχεία πολιτικά στελέχη της Αντιπολίτευσης ή όχι;» το 32,6% απαντά «Ναι» και το 15,4% «μάλλον ναι» την ώρα που «όχι» και «μάλλον όχι» απαντά το 21,2%και 3,8% αντίστοιχα.

Σε σχέση με την πρωτοβουλία για τη σύσταση Προανακριτικής επιτροπής για τον κ. Παπαγγελόπουλο το 47% λέει «Ναι» και το 15% «μάλλον ναι» στην κίνηση αυτή ενώ «μάλλον όχι» και «όχι» λέει το 5,4% και 19,4% αντίστοιχα.

Αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα το 22,2% και το 22,8% απαντά «Ναι» και «μάλλον ναι» στο ερώτημα αν είναι ικανοποιημένοι από τις κινήσεις της κυβέρνησης κατά της εντεινόμενες προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας.

Στο πεδίο της οικονομίας το 62,9% πιστεύει πως οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες δημιούργησαν ένα πιο αισιόδοξο κλίμα στην ελληνική οικονομία.

Στο ερώτημα ποιον θεωρείτε πιο ικανό πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται κυρίαρχος αφού συγκεντρώνει ποσοστό 45% έναντι 21% του Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, «πολύ» και «αρκετά» ικανοποιημένο από τις «παρεμβάσεις και την συνολική παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη» δηλώνει το 19,8% και το 32,2%.

Οι βαθμολογίες των υπουργών

Η δημοσκόπηση δεν έχει πρόθεση ψήφου, αλλά καταγράφει τις δημοτικότητες των υπουργών. Κατά σειρά λοιπόν είναι οι εξής: Νίκος Δένδιας, Χρήστος Σταικούρας, Κώστας Χατζηδάκης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Τάκης Θεοδωρικάκος στην πρώτη πεντάδα. Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Βασίλης Κικίλιας, Νίκη Κεραμέως, Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Γεώργιος Γεραπετρίτης.