Δημοτικά: Πότε θα ανοίξουν

Χιλιάδες μαθητές και γονείς περίμεναν με αγωνία, έτσι ώστε να μάθουν το επιχειρησιακό σχέδιο της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα στις 6 το απόγευμα, στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου.

Στην παρουσίαση του σχεδίου επιστροφής των μαθητών στα θρανία προχώρησε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

«Η πρωτοφανής υγειονομική κρίση που διανύουμε ανέδειξε τις δυνατότητές μας για συλλογική δράση, αλληλεγγύη και κοινωνική ευθύνη, και στο χώρο της Παιδείας. Στη βάση όσων εξήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός, προχωρούμε τώρα στο επόμενο βήμα, την αποκλιμάκωση των μέτρων και τη σταδιακή επαναλειτουργία δομών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Από την αρχή αυτής της κρίσης, έχουμε τονίσει ότι ακούμε προσεκτικά τους ειδικούς, τους εξαιρετικούς επιστήμονες που έχουμε το προνόμιο να μας συμβουλεύουν και να μας καθοδηγούν. Και το σχέδιο δράσης που θα σας παρουσιάσω σήμερα στηρίζεται και στην ομόφωνη απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορoνοϊού» ανέφερε αρχικά η κυρία Κεραμέως.

Δημοτικά: Πότε θα ανοίξουν

«Έχουμε ως Κυβέρνηση επιλέξει ένα σχέδιο συντηρητικό, πιο μετριοπαθές σε σχέση με κάποιες προτάσεις ειδικών, και ξεκινάμε μία διαδικασία δυναμική: κάθε βήμα θα αξιολογείται, και θα επανεξετάζεται αν χρειαστεί στο πλαίσιο νέων δεδομένων» συνέχισε η υπουργός Παιδείας.

-Ad-

Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

  • Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας.
  • Εξετάζεται το ενδεχόμενο ανοίγματος την 1η Ιουνίου, μόνο αν είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά.
  • Αν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία επαναλειτουργήσουν φέτος, εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης του διδακτικού έτους ως τις 30 Ιουνίου.