Διονύσης Σαββόπουλος: Οι ατάκες για τον Σωτήρη Τσιόδρα

Ο Διονύσης Σαββόπουλος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ για το «Θεό που δοξολογήθηκε στις ΜΕΘ», τον Σωτήρη Τσιόδρα που ο δημόσιος λόγος του είναι «σύνθεση Ανατολής και Δύσης» και παράλληλα, τόνισε πόσο πρωτόγνωρο είναι το φαινόμενο μία κυβέρνηση να χτίζει την πολιτική της πάνω στη γνώση.

«Κάθομαι μέσα στο σπίτι, έχω τα βιβλία μου, δεν χάνω στις 6 η ώρα ανυπερθέτως τον καθηγητή Τσιόδρα. Από τη μια του μεριά είναι επιστήμονας, ορθολογιστής, σύγχρονος άνθρωπος, θα λέγαμε της Δύσης, από την άλλη τα λόγια του έχουν στοργή, πόνο, ενσυναίσθηση που συνήθως αυτά τα πράγματα τα ταυτίζουμε με την Ανατολή. Έχουμε σύνθεση Ανατολής και Δύσης, δεν το έχουμε ξαναδεί αυτό σε δημόσιο λόγο. Ο πολιτικός μας βίος μέχρι τώρα δεν πέτυχε σύνθεση Ανατολής – Δύσης όπως οι καλλιτέχνες, οι μεγάλοι ποιητές, οι ζωγράφοι οι μεγάλοι του τραγουδιού. Ξαφνικά στο δημόσιο λόγο έχουμε τέτοια σύνθεση από έναν άνθρωπο που ξέρει πολύ καλά τι λέει, έναν επιστήμονα που δεν θέλει καθόλου να προβληθεί δεν βλέπει την ώρα να φύγει από το δωμάτιο. Δεν το είχαμε ξαναδεί» ομολόγησε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης.

«Η πολιτική ηγεσία έβαλε μπροστά τη γνώση»
Στη συνέχεια, ο Διονύσης Σαββόπουλος υπογράμμισε ότι με τον Σωτήρη Τσιόδρα, η πολιτική έβαλε για πρώτη φορά μπροστά την γνώση. «Με εντυπωσιάζει ότι η πολιτική ηγεσία έβαλε μπροστά τη γνώση και πάνω στη γνώση έκτισε την πολιτική, τη ρητορική της και την προπαγάνδα της. Αυτό είναι σπουδαίο, γιατί συνήθως η πολίτικη προσπαθεί να μανουβράρει τη γνώση και όχι να στηριχθεί πάνω σε αυτί. Παραδίπλα ο πρόεδρος Ερντογάν έβαλε να λένε επιστήμονες ότι οι Τούρκοι έχουν ειδικό DNA που δεν προσβάλλεται από τον ιό. Πρέπει να σας πω ότι τώρα που είδαμε να μπαίνει πρώτα η γνώση και επάνω να κτίζει η πολιτική, αυτό πρέπει να γίνει σε όλα, και στην Παιδεία και στο περιβάλλον, και σε όλα τα πράγματα».

«Ξαφνικά η Ελλάδα έγινε υπόδειγμα στις άλλες χώρες»
Παράλληλα, ο 76χρονος τραγουδοποιός τόνισε ότι το μέλλον έχει έντονο ελληνικό χρώμα. «Παλιότερα, οι άλλες χώρες δεν μας έπαιρναν και πολύ στα σοβαρά, ξαφνικά είμαστε υπόδειγμα από τα μεγαλύτερα έντυπα του κόσμου. Έχουμε τις δυνατότητες, όλες τις δυνάμεις, πάντα τις είχαμε, δεν μπορεί ξαφνικά να έγινε κράτος και ΕΣΥ. Πάντα υπάρχουν άνθρωποι που τραβάνε το κουπί, άλλα είναι κατά κάποιο τρόπο περιθωριοποιημένοι μπροστά βγαίνουν σύμβουλοι που ανταγωνίζονται ποιος θα πει την μεγαλύτερη εξυπνάδα και κάποιοι υπουργοί που μαθαίνουν στου κασίδη το κεφάλι κι όταν δυσκολεύουν τα πράγματα βγάζουν αυτούς που έχουν στη γωνία μπροστά όπως τον Τσιόδρα. Να γίνει αυτό το πράγμα παράδειγμα να προχωρήσουμε διαφορετικά στο μέλλον».

«Το 2021 θα εκτιναχθούμε»
Στο κλείσιμο της συνέντευξης, ο Διονύσης Σαββόπουλος δεν έκρυψε την αισιοδοξία του, λέγοντας ότι σίγουρα θα υπάρξει οικονομικό πρόβλημα, άλλα για πρώτη φορά δεν είμαστε μόνοι μας και ότι το 2021 θα εκτιναχθούμε.