Διπλές εκλογές τον Οκτώβριο – Όλα τα σενάρια

Το σύνολο της στρατηγικής και των πολιτικών πρωτοβουλιών που αναπτύσσει η κυβέρνηση κινείται στον σχεδιασμό για διπλές εκλογές τον Οκτώβριο, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καρφί».

Στο Μαξίμου κυρίαρχη είναι η εκτίμηση ότι οι εκλογές τον Οκτώβριο θα ισχυροποιήσουν τη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ ταυτόχρονα θα αποδομήσουν τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος θα χρεωθεί πέντε συνεχόμενες εκλογικές ήττες.

Με τον εκλογικό αιφνιδιασμό η κυβέρνηση εξασφαλίζει μια νέα καθαρή τετραετία μέσα στην οποία πρόκειται να υλοποιηθούν μια σειρά μεταρρυθμίσεων που προκαλούν μεγάλο πολιτικό κόστος.

Επίπλαστη κυριαρχία

Αυτοί που χαράσσουν τη στρατηγική και είναι υπεύθυνοι για τον πολιτικό σχεδιασμό στο Μαξίμου μελετούν με προσοχή τις δημοσκοπήσεις που μέχρι τώρα δείχνουν κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το γεγονός αυτό δεν τους εφησυχάζει αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι η εικόνα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης οφείλεται αφενός στην πίστωση χρόνου που δίνουν οι πολίτες και αφετέρου στη λήψη όλων των φιλολαϊκών μέτρων στην αρχή της θητείας.

Ακυρώνουν την απλή αναλογική

Οι διπλές εκλογές για να ακυρωθεί η παγίδα της απλής αναλογικής βρίσκονταν από την αρχή στον σχεδιασμό του Μαξίμου. Ακόμα και η επιλογή Προέδρου της Δημοκρατίας σχετίζονταν με αυτήν τη στρατηγική η οποία προβλέπει καθαρή κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κόμμα και την κυβέρνηση. Η επιλογή Σακελλαροπούλου οδηγεί στην αποστρατεία τον Κ. Καραμανλή, ο οποίος δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, συμπαρασύροντας στη σύνταξη τους Αντώνη Σαμαρά, Ντόρα Μπακογιάννη, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Νικήτα Κακλαμάνη.

Περισσότερες πληροφορίες στην εφημερίδα «Καρφί» που κυκλοφορεί το Σάββατο.