Διπλή πολιτική παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα

Διπλή πολιτική παρέμβαση θα κάνει το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας εν όψει της έναρξης συζήτησης του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το Συμβούλιο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα δώσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα και νωρίς το μεσημέρι θα μιλήσει ενώπιον της κοινοβουλευτικής του ομάδας ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2021. Θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ερωτηθεί για το περίφημο σπίτι στην Λαυρεωτική για το οποίο αναμένεται να πει ότι ο ίδιος επέλεξε κι έδωσε όλα τα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας, επομένως αξιώνει το ίδιο να πράξει και ο πρωθυπουργός δίνοντας όλα τα στοιχεία σε σχέση με τα ακίνητα που διαθέτει εντός και εκτός Ελλάδας αλλά και το μισθωτήριο συμβόλαιο για το πολυτελές σπίτι που ενοικιάζει στον Λυκαβηττό. Η Κουμουνδούρου διαπιστώνει ότι η κυβέρνηση βρέθηκε σε αμηχανία μετά την παράθεση όλων των στοιχείων από αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με την μίσθωση εξοχικής κατοικίας στην περιοχή Βρωμοπήγαδο της Λαυρεωτικής και πιστεύει ότι η όλη κατάσταση γυρίζει μπούμεραγκ εναντίον του ίδιου του κ. Μητσοτάκη που αρνείται να ακολουθήσει το παράδειγμα του κ. Τσίπρα παρουσιάζοντας όλα τα στοιχεία για τα ακίνητα που διαθέτει και τις ρυθμίσεις των δανείων του που έχει συνάψει.

Όμως, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δώσει έμφαση στο θέμα των κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας που οφείλει όπως θα πει να αποφασίσει το Συμβούλιο Κορυφής στις Βρυξέλλες στεκόμενο στο ύψος των περιστάσεων και θα τονίσει ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να προασπίσει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και τα κυριαρχικά δικαίωματα της χώρας με όλα τα διπλωματικά μέσα που έχει στη διάθεσή της, Αναμένεται επίσης να επικεντρωθεί στο μείζον ζήτημα της πανδημίας και των “εγκληματικών ευθυνών” της κυβέρνησης ζητώντας έστω και τώρα με τόσο μεγάλο αριθμό θανάτων, διασωληνωμένων αλλά και κρουσμάτων έπειτα από 5 εβδομάδες lockdown και θα επαναλάβει τις προτάσεις του κόμματός του για πρόβλεψη 7% στις δαπάνες του προϋπολογισμού για την υγεία, δηλαδή στον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την ενίσχυση του ΕΣΥ αναμένεται να παρουσιαστεί επισήμως από τον ίδιο στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Δηλαδή μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού όπου αναμένεται να δοθεί η επόμενη μεγάλη μάχη με την κυβέρνηση καθώς η κατάσταση στην οικονομία προοιονίζεται έναν ιδιαίτερα δύσκολο χειμώνα για επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης θα παρουσιαστεί επίσης εντός των επόμενων ημερών.