Βάζουν «φωτιά» οι Τούρκοι: «Η Τουρκία μπορεί να γονατίσει την Ελλάδα σε περίπτωση πολέμου»

Παράνομες ασκήσεις και προκλητικές δηλώσεις από την τουρκική πλευρά, βάζουν «φωτιά» στη θαλάσσια περιοχή βορειανατολικά της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, ο σταθμός Ηρακλείου της Ελληνικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας εξέδωσε Navtex ενημερώνοντας για επιστημονικές έρευνες του πλοίου Nautical Geo στο Καρπάθιο πέλαγος, μεταξύ Κρήτης και Κάσου.

«Απαντώντας» η Τουρκία εξέδωσε αντι-Navtex, ισχυριζόμενη ότι η περιοχή που δεσμεύει για έρευνες του Nautical Geo η Ελλάδα, «βρίσκεται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας όπως δηλώθηκε στα Ηνωμένα Έθνη στις 18 Μαρτίου 2020», σύμφωνα με το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Στην εν λόγω Navtex αναφέρεται ότι οι κινήσεις της Ελλάδος πρέπει να συντονίζονται με τις τουρκικές αρχές.

Σημειώνεται πως, με φόντο τις προκλήσεις της γείτονος, μένει να φανεί τι μηνύματα θα σταλούν στην Τουρκία από την ευρωμεσογειακή σύνοδο που γίνεται στην Αθήνα, καθώς μπορεί μέχρι στιγμής να μην υπάρχουν εμφανή δείγματα όξυνσης των πνευμάτων από την πλευρά της Άγκυρας, εντούτοις δεν έχουν λείψει ρητορικές εξάρσεις πρόσφατα από Ερντογάν και Ακάρ που θέτουν το ερώτημα αν τέλειωσε το «ήρεμο» καλοκαίρι.

«Η Τουρκία μπορεί να γονατίσει την Ελλάδα χωρίς καν να πολεμήσει»

Ο εμπνευστής της Γαλάζιας Πατρίδας και του τουρκο-λιβυκού μνημονίου, απόστρατος ναύαρχος και πρώην αρχηγός του τουρκικού ΓΕΝ, Τζιχάτ Γιαϊτζί, ο οποίος «αποκάλυψε» τα «ελληνικά σχέδια επέμβασης στη Δυτική Τουρκία σε συνεργασία με τους Γκιουλενιστές», συνέχισε τις… πολεμικές προκλήσεις κατά της Ελλάδας.

Σε περίπτωση πολέμου…

Μιλώντας στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό Ulusal Kanal, ο Τζιχάτ Γιαϊτζί εμφανίστηκε απόλυτα βέβαιος ότι η Τουρκία μπορεί να γονατίσει την Ελλάδα, και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να πολεμήσει.

«Σήμερα στην Ελλάδα, αν υπάρξει περίπτωση πολέμου, δεν θα μπορούν να βρουν στρατιώτες να πολεμήσουν» είπε ο τούρκος απόστρατος, προσθέτοντας ότι «Το 2020 θα προσλάμβαναν (στον στρατό) 1500 άτομα και με το ζόρι βρήκαν 300 άτομα».

«Με το ζόρι βρήκαν 300 άτομα» συνέχισε, «ενώ σ’ εμάς όχι 1.500 άλλα 250 χιλιάδες άτομα προσλαμβάνονται και υποβάλλουν αίτημα ένα εκατομμύριο άτομα» συμπλήρωσε.

«Στην Ελλάδα θα γίνει χαμός»

«Αν σήμερα, να μη δώσει ο θεός βέβαια, υπάρξουν στην Τουρκία 50 ή 30 ή 40 μάρτυρες, το δικό μας έθνος αυτό θα το αντιμετωπίσει με σιωπή, υπομονή και σταθερότητα, ενώ οι μάνες και οι πατεράδες θα πούνε “Να είναι καλά η πατρίδα”» τόνισε.

«Στην Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει ούτε ένας, μόλις υπάρξει ένας στην Ελλάδα θα γίνει χαμός, θα γίνει χαμός στην Ελλάδα» είπε.

Και κατέληξε: «Η Τουρκία μπορεί να γονατίσει την Ελλάδα χωρίς καν να πολεμήσει. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Χωρίς να πολεμήσει την γονατίζει».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
ΕΛΑΣ: Συνελήφθησαν 4 μέλη εγκληματικής οργάνωσης που είχαν ρημάξει σπίτια σε Κηφισιά και Νέα Ερυθραία
6 Φεβρουαρίου, 2025
Άγρια δολοφονία πίσω από την εξαφάνιση 58χρονου – Η σύντροφός του τον έθαψε στην αυλή του σπιτιού του
6 Φεβρουαρίου, 2025
Σούπερ μάρκετ: Έρχονται αλλαγές στις προσφορές των προϊόντων – Τι γίνεται με τα 1+1 δώρο
6 Φεβρουαρίου, 2025
ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση στη Βουλή για παραβίαση κανόνων ασφαλείας στη γραμμή 4 του Μετρό
6 Φεβρουαρίου, 2025
Σαντορίνη: Τα επικίνδυνα σημεία και η καθημερινότητα των κατοίκων με τα Ρίχτερ
6 Φεβρουαρίου, 2025
Αμαλιάδα: «Ιογενής λοίμωξη η αιτία θανάτου» του Παναγιωτάκη – Τι αναφέρει το πόρισμα
6 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί στις Κυκλάδες: Κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή σε Σύρο, Τήνο, Άνδρο και Μύκονο
6 Φεβρουαρίου, 2025
Καισαριανή: Διερευνούν τις συνθήκες του θανατηφόρου τροχαίου μετά από τη σύγκρουση μοτοσικλέτας με ΙΧ
6 Φεβρουαρίου, 2025
Η τεχνητή νοημοσύνη στην Elval: Πυλώνας ανάπτυξης για τη βιομηχανία αλουμινίου και τους ανθρώπους της
6 Φεβρουαρίου, 2025
Αλλάζουν οι προσφορές στα σούπερ μάρκετ: Στόχος το «φρένο» στις παραπλανητικές πρακτικές – Τι γίνεται με τα «1+1 δώρο»
6 Φεβρουαρίου, 2025