Διπλό πρόστιμο, αλλαγή στα SMS: Τα 5 νέα έκτακτα μέτρα

Σε αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας καθώς η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις αλλά και στην εφαρμογή έκτακτου σχεδίου για το Πάσχα.

Τα μέτρα της Αστυνομίας στα διόδια των εθνικών οδών θα είναι πρωτοφανή την περίοδο των γιορτών Θα ελεγχθούν όλα τα αυτοκίνητα. Θα περνούν μόνο επαγγελματικά οχήματα και εργαζόμενοι που επιστρέφουν στη μόνιμη κατοικία τους.

Παράλλαλα θα δοθούν εντολές για περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ σε όλες τις πόλεις και τα χωριά προκειμένου να μην υπάρξουν μαζώξεις πολιτών για το ψήσιμο του οβελία. Το όριο των συναθροίσεων μέχρι σήμερα είναι τα ίο άτομα. Υπό σκέψη ωστόσο είναι η εφαρμογή πιο αυστηρού πλαισίου προκειμένου να κατέβει το υπάρχον όριο. Το έκτακτο σχέδιο για το Πάσχα θα αρχίσει να εφαρμόζεται τη Μεγάλη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα του Πάσχα.

Στο πλαίσιο της ανάσχεσης των άσκοπων μετακινήσεων αναμένεται να εφαρμοστούν τα παρακάτω μέτρα:

– 1. Αύξηση του προστίμου των 150 ευρώ. Υπάρχουν σκέψεις ακόμα και για διπλασιασμό του προκειμένου το ύψος του ποσού να λειτουργήσει αποτρεπτικά για όσους επιμένουν να μην πειθαρχούν στα μέτρα.

– 2. Πλαφόν στα SMS στο 13033. Συγκεκριμένα εξετάζεται να επιτρέπεται σε κάθε πολίτη η αποστολή τριών μηνυμάτων μέσα σε ένα 24ωρο. Στόχος είναι να μειωθούν οι πολίτες που εμφανίζονται στο ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής να στέλνουν σκόμα και έξι SMS την ημέρα.

– 3. Χρονικός περιορισμός έως δύο-τρεις ώρες στις μετακινήσεις. Τις τελευταίες 14 ημέρες παρατηρήθηκε το φαινόμενο της ατελείωτης γυμναστικής

– 4. Δικαίωμα χρήσης χειρόγραφης βεβαίωσης μόνο σε ηλικιωμένους.

– 5. Απαγόρευση άσκοπων μετακινήσεων νησιωτών από το ένα νησί στο άλλο.

Πληροφορίες: Εθνος