ΔΝΤ για Ελλάδα: Στα χαμηλά η ανάπτυξη μετά το 2020

Άκρως συντηρητικές είναι οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία,  ειδικά για την περίοδο μετά το 2020 που το κυβερνητικό πλάνο «βλέπει» απογείωση.

Το ταμείο φαίνεται πως εκτιμά ότι, ναι μεν, θα υπάρχει ανάπτυξη, αλλά θα είναι χαμηλές οι πτήσεις, με το ΑΕΠ να αυξάνεται μόλις 0,9% το 2024.

Η διεύρυνση του ελλείμματος στο ισοζύγιο πληρωμών, από 3,3% σε 4,5% το 2024, μαρτυρά αύξηση των εισαγωγών, που ήδη καταγράφεται.

Οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την ανεργία είναι ανάλογες με τις ελληνικές, με το Ταμείο να «βλέπει» την μπίλια στο 17,8% το 2019 και στο 16,8% το 2020.

Το καλό σημάδι είναι ότι το ΔΝΤ δεν προβλέπει ύφεση για την Ευρωζώνη, παρά μόνο μια επιβράδυνση στο 0,5% για φέτος στη Γερμανία.

Σημειωτέον ότι η Ελλάδα έστειλε σήμερα στις Βρυξέλλες το σχέδιο προϋπολογισμού, που βασίζεται στην παραδοχή ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί με ρυθμούς 2,8% και το πρωτογενές πλεόνασμα θα διαμορφωθεί στο 3,56% του ΑΕΠ.

Οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε σήμερα, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ότι οι δανειστές δεν βλέπουν δημοσιονομικό κενό για το 2019, αλλά ούτε και στον προϋπολογισμό του 2020, παρότι είναι γνωστό ότι στην έναρξη των σχετικών διαπραγματεύσεων υπήρχαν μεγάλες αποκλίσεις.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Το Newsique.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ
11 Μαρτίου, 2025
Κουτσούμπας: Ό,τι κι αν κάνει η κυβέρνηση, η δίκαιη λαϊκή οργή δεν μπορεί να «νοθευτεί»
10 Μαρτίου, 2025
Κατρίνης: Η Τουρκία δεν μπορεί να είναι μέρος του ευρωπαϊκού αμυντικού μηχανισμού
10 Μαρτίου, 2025
Ματ Ντέιμον για «Οδύσσεια»: «Τα γυρίσματα πάνε πολύ καλά»
10 Μαρτίου, 2025
Εθνική Ελλάδος: Με Καρέτσα οι κλήσεις του Γιοβάνοβιτς για τα playoffs του Nations League
10 Μαρτίου, 2025
Κρεμλίνο: «Κενές οι κατηγορίες της Δύσης περί ρωσικής δολιοφθοράς στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ»
10 Μαρτίου, 2025
ΕΛ.ΑΣ: 265 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία την τελευταία εβδομάδα
10 Μαρτίου, 2025
Μακρόν: «Απροκάλυπτες ρωσικές προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Μολδαβίας»
10 Μαρτίου, 2025
Κανάκης για Οικονόμου: «Δεν έχει ειπωθεί πιο απάνθρωπο σχόλιο απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία»
10 Μαρτίου, 2025
Στις 18 Μαρτίου η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τα εξοπλιστικά
10 Μαρτίου, 2025