Δολοφονία 11χρονης: Δεν προκύπτουν σημάδια βιασμού – Με αποδοκιμασίες στον εισαγγελέα ο δράστης

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας της 11χρονης στην Ηλεία. Δράστης φέρεται να είναι ο θείος της, ο οποίος είχε καταδικαστεί το 2017 για βιασμό 14χρονης και το 2020 είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια κάθειρξη, αλλά παρέμενε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Τον πειθαρχικό έλεγχο των τακτικών δικαστών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ζακύνθου, που χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία άφησε ελεύθερο μέχρι το Εφετείο, το δολοφόνο της 11χρονης στην Ηλεία, ζήτησε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα. Ήδη η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ζήτησε άμεσα το φάκελο της απόφασης για να ξεκινήσει πειθαρχικός έλεγχος και των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου.

Ο 37χρονος οδηγήθηκε το πρωί στον εισαγγελέα, όπου αναμένεται να απολογηθεί για τις πράξεις του. Έξω από το δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς του παιδιού, αποδοκιμάζοντας τον δράστη.

Εν τω μεταξύ, νέα στοιχεία προέκυψαν από τις έρευνες που πραγματοποιούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου Αστυνομίας, για την υπόθεση της δολοφονίας της 11χρονης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σορός της φέρει τραύματα, κυρίως στην καρδιά και τη σπλήνα, ενώ δεν προκύπτουν σημάδια σεξουαλικής κακοποίησής της.

Εξάλλου, σύμφωνα με την Αστυνομία, μόλις ο 37χρονος παρέλαβε με αυτοκίνητο την 11χρονη από την Μυρτιά, στην συνέχεια την μετέφερε σε ερημική αγροτική τοποθεσία στο Καταράχι Ηλείας, προκειμένου να συνευρεθεί μαζί της. Σύμφωνα με την Αστυνομία, όταν η 11χρονη αντέδρασε στις προθέσεις του 37χρονου, ο τελευταίος, έχοντας ανθρωποκτόνο πρόθεση, την έριξε στο έδαφος και την έπληξε, με αντικείμενο, με αποτέλεσμα τον θάνατο της ανήλικης.

Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος έσυρε για περίπου 45 μέτρα τη σορό της 11χρονης και στην συνέχεια την έκρυψε δίπλα σε αποστραγγιστικό αυλάκι, σκεπάζοντάς την με ξερά χόρτα. Η δικογραφία που έχει σχηματισθεί σε βάρος του 37χρονου περιλαμβάνει τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας βιασμού.

Βίντεο από τη στιγμή που το 11χρονο κορίτσι ακολουθεί και επιβιβάζεται στο μαύρο αυτοκίνητο του θείου της στον Πύργο της Ηλείας, πριν το δολοφονήσει, έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Στο βίντεο φαίνεται ο 37χρονος δράστης να βρίσκεται στο μαύρο αυτοκίνητο, σε κεντρικό σημείο της περιοχής και η 11χρονη να πηγαίνει προς το μέρος του.

Μουδιασμένη είναι η τοπική κοινωνία στο χωριό Μυρτιά, εκεί όπου μένει η οικογένεια της 11χρονη Βασιλικής, γι αυτή την ανείπωτη τραγωδία. Σε κατάσταση σοκ οι φίλοι και οι συμμαθητές της μικρής, είναι αδύνατον να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί. Χρειάστηκε μάλιστα να μιλήσουν μαζί τους ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί. Η κηδεία της άτυχης 11χρονης θα γίνει αύριο, Τετάρτη.