Δολοφονία 11χρονης: Τι πιστεύει για τα κίνητρα η ΕΛΑΣ

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη της άγριας δολοφονίας 11χρονης στο χωριό Μυρτιά του Νομού Ηλείας. Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 37χρονος θείος της, ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, ομολόγησε ότι τη σκότωσε.

Μιλώντας στο ΕΡΤNews η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, τόνισε ότι η αστυνομία θεωρεί ότι τα κίνητρα του δράστη ήταν σεξουαλικά, καθώς στο παρελθόν το 2017 είχε ξανά συλληφθεί από την ίδια υπηρεσία για βιασμό και αποπλάνηση ενός ανήλικου κοριτσιού. “Είχε δικαστεί το 2020 στη Ζάκυνθο όμως ήταν ελεύθερος γιατί τότε του έδινε ο νόμος του δικαίωμα με περιοριστικούς όρους. Δεν φυλακίστηκε ποτέ, ούτε εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό η απόφαση του δικαστηρίου” τόνισε η κα Δημογλίδου σημειώνοντας ότι αν δικαζόταν σήμερα, θα βρισκόταν στην φυλακή σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα.

Σημείωσε ότι ο 37χρονος πήγαινε δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, γι αυτό γνώριζαν στις Αρχές για ποιον άνθρωπο μιλάμε. Ωστόσο, όπως είπε, στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα ο άνθρωπος αυτός δεν είχε απασχολήσει με τέτοιου είδους αδικήματα ξανά την ελληνική αστυνομία. “Συνέχιζε και έδινε το παρόν” είπε και σημείωσε ότι ο ίδιος δεν έχει απαντήσει ποιο ήταν το κίνητρό του. “Φαίνεται ότι το παιδί εισέρχεται στο όχημα με τη θέλησή του καθώς πρόκειται για ένα άτομο της εμπιστοσύνης του” τόνισε.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης η κα Δημογλίδου δήλωσε: “Δυστυχώς αν και είχαμε την ελπίδα στην αστυνομία ότι το παιδί αυτό θα βρεθεί ζωντανό, λίγο μετά τις 3:00 το μεσημέρι κατάφεραν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και πήραν την ομολογία του συγκεκριμένου δράστη και οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο στο οποίο είχε εγκαταλείψει το παιδί αυτό νεκρό. Λίγο μετά τις 2:00 ξημερώματα της Δευτέρας δηλώθηκε η εξαφάνιση του ανήλικου κοριτσιού από τον πατέρα της. Άμεσα αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και κατάφεραν από βιντεολυτικό υλικό να ταυτοποιήσουν το αυτοκίνητο του καθ ομολογία δράση. Στη συνέχεια προσήλθε της πρωινές ώρες την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας και τελικά κατάφεραν να μου αποσπάσουν την ομολογία του λίγο μετά τις 3:00 το μεσημέρι“.

“Στη συνέχεια φτάσαμε στο σημείο, στο οποίο τελικά μάλλον εκεί δολοφόνησε το παιδί, δεν μεταφέρθηκε δηλαδή το παιδί νεκρό σε αυτό το σημείο. Εκεί δολοφόνησε το παιδί και το εγκατέλειψε. Στη συνέχεια έφτασε και ο ιατροδικαστής ο οποίος βέβαια μακροσκοπικά δεν μπόρεσε να μας δώσει περισσότερα στοιχεία. Σήμερα αναμένεται να εξεταστεί η σορός και φυσικά ο δράστης να οδηγηθεί στον εισαγγελέα” κατέληξε.

Από πλευράς του ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος τόνισε ότι δεν ενημερώθηκαν από την οικογένεια, αλλά από την αστυνομία. “Ενημερωθήκαμε στις 9/6 ότι το παιδί στις 9:00 το βράδυ είπε ότι πάει στο σπίτι του παππού που μένει 100 μέτρα πιο πέρα. Εκείνος έλειπε για ψάρεμα. Φαίνεται από βίντεο να περνά από τον φούρνο του χωριού. Έγινε η δήλωση στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου και το πρωί μας κάλεσαν για την ενεργοποίηση του Amber Alert και έγινε μεγάλη κινητοποίηση” τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή του και αρχικά ο ίδιος προσπαθούσε να πείσει ότι δεν είχε καμία σχέση με την εξαφάνιση του κοριτσιού, αλλά έπεσε σε αντιφάσεις. Τελικά όμως ομολόγησε ότι σκότωσε το παιδί, ενώ υπέδειξε στους αστυνομικούς και το σημείο στο οποίο είχε πετάξει τη σορό.

«Μένει στο χωριό. Έχει έξι παιδιά. Συγκλονισμένοι είμαστε, αυτά τα πράγματα παιδιά είναι τρομερά που συμβαίνουν» σημείωσε ο Βασίλης Θρακιάς, πρόεδρος της κοινότητας Αρετής προσθέτοντας ότι ο καθ’ ομολογίαν δράστης «είχε παραβατική συμπεριφορά».

«Εγώ το έμαθα τώρα τελευταία ότι είχε κατηγορηθεί, από τότε που ήταν εδώ στην Αρετή δεν είχε ακουστεί κάτι τέτοιο» δήλωσε στην κάμερα του EΡΤΝews κάτοικος της περιοχής. Ερωτηθείς αν ο 37χρονος ήξερε την περιοχή απάντησε θετικά λέγοντας ότι δούλευε στα χωράφια.