Δολοφονία 11χρονου παιδιού: «Εάν του επιβληθούν ισόβια, θα είναι έξω σε 20 χρόνια»

Ο δράστης είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για βιασμό 14χρονης, είχε καταδικαστεί αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 37χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής, στην Ηλεία.

Στην απολογία του ομολόγησε την πράξη του και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια πώς έπεισε το παιδί να τον ακολουθήσει στη βόλτα, πώς επιχείρησε να το βιάσει και πώς τελικά το σκότωσε.

Ο δικηγόρος Σπύρος Δημητρίου, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις ποινές.

«Προφανώς είχε χορηγηθεί αναστολή με όρους. Οι επαπειλούμενες ποινές ελέγχονται από κανονισμούς της ΕΕ. Ο κανονισμός είναι ένα νομικό προϊόν που καθορίζει τις ανώτατες ποινές. Έχουμε εξαντλήσει τα όρια των ποινών που επιτρέπει η ΕΕ. Δεν θέλω να πιστέψω πως ο Άρειος Πάγος κινήθηκε τώρα λόγω της δημοσιότητας. Υπάρχουν κάποια αδικήματα που δεν επιτρέπεται η αναστολή, και πλέον έχει ενταχθεί και αυτό το αδιανόητο κακούργημα. Εάν του επιβληθούν ισόβια, το πιθανό είναι να είναι έξω σε 20 χρόνια. Έχουμε το σύστημα της επανόρθωσης στον δυτικό κόσμο, και δίνονται ευκαιρίες. Όταν εκτίσει μέρος της ποινής θα εξεταστεί αν πληροί τις προϋποθέσεις μεταμέλειας».

Ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, σχολίασε:

«Αυτός εάν το παίξει καλό παιδάκι στη φυλακή, θα είναι έξω. Εάν παίρναμε το πλαίσιο των 20 χρόνων και το κάνουμε 35 χρόνια, δεν είχε πρόβλημα η ΕΕ. Θα πρέπει να αλλάξουμε το όριο των 20 ετών».