Δολοφονία Άλκη: «Τον άκουγα που φώναζε “μη με βαράτε άλλο, βοήθεια”», λέει ο φίλος του 19χρονου

«Μέσα στο ασθενοφόρο έμαθα ότι πέθανε ο Άλκης». Αυτό κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ο δεύτερος φίλος του Άλκη ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης, με οπαδικά κίνητρα, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 19χρονου Άλκη Καμπανού, τον περασμένο Φεβρουάριο, στη συμβολή των οδών Θ. Γαζή και Ν. Πλαστήρα.

Ο 20χρονος μάρτυρας που εξετάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, όπου δικάζονται οι 12 οπαδοί του ΠΑΟΚ, δέχτηκε μαχαίρια στο πόδι αλλά κατάφερε να διαφύγει.

«Καθόμασταν στα σκαλάκια, επί 45 λεπτά. Ήρθαν οι 12 και μας ρώτησαν τι ομάδα είμαστε . Δεν αντιλήφθηκα ότι ήρθαν από την άλλη μεριά, μόνο από την οδό Πλαστήρα. Τους είδα μπροστά μου. Τους απαντήσαμε ότι είμαστε Άρης. Κατάλαβα ότι θέλουν να κάνουν κακό. Φορούσαν φουλ φεισ, κουκούλες και κρατούσαν μαχαίρια δρεπάνι, ξύλα. Όλοι κρατούσαν κάτι στα χέρια τους. Δέχτηκα ροπαλιά. Έπεσα στη δίπλα πολυκατοικία. Από τον πόνο που ένιωθα, δεν κατάλαβα ότι με χτύπησε με το δρεπάνι. Μετά είδα τα αίματα. Κατάφερα να φύγω μέσα από πυλωτές πολυκατοικιών και βγήκα στην οδό Παπαναστασίου» κατέθεσε ο 20χρονος σπουδαστής.

«Φεύγοντας, γύρισα και είδα όλα τα άτομα πάνω στον Άγγελο και στον Άλκη. Οι άλλοι δύο φίλοι μας κατάφεραν να φύγουν. Άκουγα φωνές. Τον Άλκη που φώναζε “μη με βαράτε άλλο. Βοήθεια”. Βγήκα πάλι στην Πλαστήρα και είδα 7-8 να κατευθύνονται προς τα δύο αμάξια .Ένοιωθα πόνο εκείνη τη στιγμή. Βρήκα μία φόρμα σε ένα κάδο και έδεσα την πληγή μου. Τον Άγγελο τον είδα στο νοσοκομείο, μετά, τον Άλκη δεν τον ξαναείδα. Μέσα στο ασθενοφόρο έμαθα ότι ο πέθανε. Εγώ δέχτηκα μαχαιριά στο πόδι. Τον Άλκη τον χτύπησαν παντού» επισήμανε ο μάρτυρας.

Σε έναν από τους 12 κατηγορούμενους αποδίδεται η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δεύτερου φίλου του Άλκη, ενώ οι υπόλοιποι 11 κατηγορούνται για απλή συνέργεια στην ίδια πράξη. Όλοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του Άλκη και για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του φίλου τους ο οποίος δέχτηκε περισσότερα χτυπήματα και κατέθεσε στην προηγούμενη δικάσιμο. Στην επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Άλκη, δύο από τους πέντε νεαρούς φίλους του Άρη κατάφεραν να ξεφύγουν, ενώ οι άλλοι τρεις δέχτηκαν χτυπήματα.

-Ad-