Δολοφονία Χίος: «Το θύμα είχε βγάλει το μόριό του έξω, ήταν μεθυσμένος»

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες από το φονικό που σημειώθηκε στη Χίο, όπου 28χρονος μαχαίρωσε πελάτη στο μπαρ όπου δούλευε, διότι προσπάθησε να παρενοχλήσει σεξουαλικά τη σερβιτόρα και κοπέλα του δράστη.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, όπου συνέβη η δολοφονία, μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και περιέγραψε το πώς ο γιος του σκότωσε τον επιστήθιο φίλο του.

Το μοιραίο βράδυ ο ιδιοκτήτης βρισκόταν στο πλοίο για τη Χίο και έβλεπε καρέ-καρέ όσα συνέβαιναν στο μαγαζί του, μέσα από τις κάμερες, στις οποίες είχε πρόσβαση από το κινητό του.

«Αφαιρέθηκε μία ζωή, δυστυχώς, από τον γιο μου. Κακώς αφαιρέθηκε και πρέπει να τιμωρηθεί για αυτό. Υπήρχε όμως λόγος. Εγώ ήμουν στο καράβι και τα έβλεπα όλα. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα», λέει αρχικά ο πατριός του δράστη.

Κατά τις 01:30-02:00 μπήκα στο κινητό να δω αν έχουν κλείσει τα παιδιά το μαγαζί. Είδα ότι ήταν ανοιχτό και ο γιος μου ήταν στο μπαρ με το θύμα και άλλο ένα παλικάρι. Είδα ότι η κοπέλα ήταν μέσα και κοιμόταν σε ένα γραφείο που έχουμε. Ο 40χρονος ήταν ημίγυμνος, πέρασε μέσα από το μπαρ και πήγε μέσα στο γραφείο. Άρχισε και τη χάιδευε, προσπαθούσε να τη φιλήσει», λέει αρχικά ο ιδιοκτήτης.

«Ο 40χρονος έβγαλε το μόριο του έξω, ήταν πάρα πολύ μεθυσμένος»

Έπειτα πήρε τον γιο του τηλέφωνο και του είπε να διώξει την κοπέλα από το μαγαζί, να πάει σπίτι και να το κλείσουν. «Ο γιος μου τον έβγαλε με όμορφο τρόπο έξω από το δωμάτιο. Μετά από λίγο ξαναμπήκε μέσα. Μπήκε συνολικά τέσσερις φορές, μου το είπαν και οι αστυνομικοί που είδαν το βίντεο. Τη δεύτερη φορά που πήγε ξαναπήρα τηλέφωνο αμέσως και απαιτούσαμε να φύγει τώρα και να κλείσουν το μαγαζί. Ο γιος μου μού έλεγε ότι φοβάται, γιατί ο 40χρονος ήταν πάρα πολύ μεθυσμένος. Κάποια στιγμή ο 40χρονος έβγαλε και το μόριό του έξω. Το άλλο παλικάρι που ήταν στο μαγαζί του λέει ‘Ρε τι κάνεις’ και τον μάζεψε. Μετά αυτός έκατσε στο μπαρ και η κοπέλα έφυγε».

Τότε, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού καθησυχάστηκε και έκλεισε το κινητό του. «Μετά από πέντε λεπτά ανοίγω πάλι το κινητό και βλέπω τον 40χρονο να προσπαθεί να επιτεθεί στον γιο μου και το άλλο παλικάρι να προσπαθεί να τον συγκρατήσει. Ο γιος μου μπαινόβγαινε μέσα έξω πολύ νευρικά, γιατί ήθελε να τον αποφύγει. Μετά ο 40χρονος έριξε μία μπουνιά στον γιο μου και τον έριξε κάτω. Ο γιος μου τον έβαλε κάτω και άρχισε να τον βαράει. Αμέσως τον ξαναπήρα τηλέφωνο και του είπα ότι θα έρθω αύριο εκεί και… Εν πάσει περιπτώσει έβριζα, γιατί σήκωσε χέρι στον γιο μου».

Το τραγικό είναι πως ο ιδιοκτήτης ήταν αδερφικός φίλο με τον 40χρονο, και, όπως λέει, είχε υπογράψει ώστε να μπει σε ίδρυμα, καθώς ήταν αλκοολικός. «Ήταν το καλύτερο παιδί που υπάρχει στον κόσμο, πλην του όταν είναι μεθυσμένος. Το ξέρουν όλοι και, δυστυχώς, όσοι το ξέρουν δεν έκαναν τίποτα τόσα χρόνια», σχολιάζει ο ίδιος.

Ο γιος του ιδιοκτήτη στη συνέχεια τον πήρε τηλέφωνο κλαίγοντας και του είπε πως σκότωσε τον 40χρονο. «Υπέθεσα πως ο γιος μου πήρε ό,τι βρήκε μπροστά του και τον χτύπησε. Πήρα τηλέφωνο την αστυνομία και είπα στο παιδί μου να πάρει την αστυνομία και το ΕΚΑΒ αμέσως τηλέφωνο».

Μάλιστα, μέσα στο πεντάλεπτο που δεν κοιτούσε το κινητό του, το θύμα φέρεται να απείλησε πως θα φέρει καραμπίνα, για αυτό ο δράστης φοβήθηκε.

-Ad-