Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Σε δίκη ξανά ο Κορκονέας – Αναιρέθηκε η αναγνώριση ελαφρυντικού

Για μία ακόμη φορά, τέταρτη κατά σειρά, θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο Επαμεινώνδας Κορκονέας για την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2008.

Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την αναγνώριση του ελαφρυντικού στον πρώην ειδικό φρουρό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας που είχε ως αποτέλεσμα να βγει από τη φυλακή καθώς έσπασαν τα ισόβια, ποινή με την οποία είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως από το Μεικτό ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισας.

«Αναιρέθηκε για δεύτερη φορά η απόφαση αναγνώρισης ελαφρυντικού στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, τον δολοφόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, πράγμα που σημαίνει ότι για δεύτερη φορά αναβιώνει η ποινή ισόβιας κάθειρξης που του έχει επιβληθεί και εξαφανίζεται από το νομικό στερέωμα η αναγνώριση ελαφρυντικού που οδήγησε στην σκανδαλώδη αποφυλάκισή του», ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου με παρέμβασή της κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Ολομέλεια.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας χορήγησε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου στον πρώην ειδικό φρουρό κατά πλειοψηφία παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση.

Στην απόφαση πλειοψήφησαν οι τέσσερις ένορκοι και επικράτησαν της αντίθετης ψήφου των τριών δικαστών, οι οποίοι τάχθηκαν κατά της χορήγησης του εν λόγω ελαφρυντικού.