Δολοφονία Καραϊβάζ: Έμβασμα στους δράστες αποκαλύπτει τους ηθικούς αυτουργούς

Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία Καραϊβάζ η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Νέα στοιχεία που αφορούν τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, σε απόσταση αναπνοής από το ίδιο του το σπίτι βλέπουν το φως. Έμβασμα στους δράστες φέρεται να αποκαλύπτει τους ηθικούς αυτουργούς.

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της δίκης που ξεκινά αύριο, Τετάρτη 26/6, οι Αρχές ευελπιστούν πως θα έχουν σύντομα στα χέρια τους πληροφορίες οι οποίες φαίνεται πως οδηγούν στους τουλάχιστον δύο ανθρώπους που ζήτησαν να πέσει νεκρός ο δημοσιογράφος.

Όπως μεταδίδει το ant1news, η άρση του τραπεζικού απορρήτου των δύο αδελφών, ήδη προφυλακισμένων για συμμετοχή στην εκτέλεση του δημοσιογράφου, αποκαλύπτει υπέρογκες καταθέσεις στους λογαριασμούς τους που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν και χαρακτηρίζονται από υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ασφάλειας ως η αμοιβή για την εκτέλεση του δημοσιογράφου, που έπεσε νεκρός το μεσημέρι της 9ης Απριλίου 2021, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του.

Ασφαλείς πηγές ενημέρωσης σημειώνουν ότι ως καταθέτης φαίνεται εταιρεία που έχει την έδρα της σε χώρα της αλλοδαπής και ήδη έχει ζητηθεί η δικαστική συνδρομή, προκειμένου να αποκαλυφθεί ποιοι κρύβονται πίσω από το έμβασμα με το εξαψήφιο νούμερο.

Το χρονικό της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ

Ο Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε στις 9 Απριλίου 2021, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, από δύο άτομα που επέβαιναν σε δίκυκλο.

Οι πρώτες ενδείξεις ανέφεραν ότι πρόκειται για στυγνή δολοφονία από το οργανωμένο έγκλημα.

Στις 28 Απριλίου 2023, δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Καραϊβάζ, η Αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις ημεδαπών, ηλικίας 40 και 48 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι φέρονται να είχαν υποστηρικτικό ρόλο στη δολοφονία.

Οι δύο συλληφθέντες, μετά τις πολύωρες απολογίες τους στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Βούλευμα-καταπέλτης για τα αδέρφια που κατηγορούνται για τη δολοφονία

Καταπέλτης είναι το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου για τα δύο αδέρφια που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Στο βούλευμα αναφέρεται ότι ο θάνατος του γνωστού δημοσιογράφου ήταν συμβόλαιο θανάτου, με τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή, όμως, να παραμένει άγνωστος.

Ειδικότερα το βούλευμα αναφέρει:

«Η απουσία διαπίστωσης άλλου κινήτρου αλλά και οι σχέσεις, οι οποίες είχε αποκτήσει το θύμα για άντληση πληροφοριών, καταδεικνύουν ότι επρόκειτο για κατά παραγγελία ανθρωποκτονία.

Έχοντας προαποφασίσει να διαπράξουν από κοινού το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με δόλο, σκότωσαν με τη χρήση πυροβόλου όπλου τον Γεώργιο Καραϊβάζ. Γνωρίζοντας τον ακριβή τόπο της κατοικίας του, το ημερήσιο πρόγραμμα της εργασίας του και τις συγκεκριμένες ώρες μετάβασης στον τόπο παροχής της (της εργασίας του) και επιστροφής στην κατοικία του, αποφάσισαν και οργάνωσαν τη δολοφονία.

Τα δύο αδέρφια κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία».