Δολοφονία Καραϊβάζ: H μαρτυρία που σοκάρει – Ποιος είδε τους δράστες

Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο από τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Λίγα μέτρα έξω από το σπίτι του, μέρα μεσημέρι, ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, πέφτει θύμα δολοφονικής ενέδρας. Αδίστακτοι κακοποιοί τον εκτελούν με τουλάχιστον 17 σφαίρες.

Αστυνομικοί με ειδικές στολές βρίσκονται στο τόπο της δολοφονίας και ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή όλα τα σημεία δίπλα στο άψυχο σώμα του δημοσιογράφου.

Λίγα λεπτά αργότερα συντετριμμένη η σύζυγός του, απομακρύνεται υποβασταζόμενη από το σημείο που δολοφονήθηκε ο σύντροφος της ζωής της και πατέρας ενός παιδιού.

Συγγενείς και φίλοι, σοκαρισμένοι βγαίνουν στο μπαλκόνι του σπιτιού που ζούσε ο Γιώργος Καραιβάζ. Αμίλητοι, αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ επέστρεφε από τη δουλειά του, στις 2 και τέταρτο το μεσημέρι. στο σπίτι του που βρίσκεται στην οδό Άννινου στον Άλιμο. Στάθμευσε το μαύρο τζιπ που οδηγούσε σε ένα παρκάκι λίγα μέτρα μακριά από την πόρτα του σπιτιού. Εκεί του είχαν στήσει καρτέρι δύο άνδρες με μια μοτοσικλέτα χαμηλού κυβισμού τύπου σκούτερ. Σύμφωνα με μαρτυρίες δεν φορούσαν κράνη και ο ένας φορούσε χακί στρατιωτικό μπουφάν.

Όταν ο δημοσιογράφος βγήκε από το αυτοκίνητό του τον πλησίασαν και τον πυροβόλησαν πολλές φορές σε όλο του το σώμα με όπλο με σιγαστήρα. 17 κάλυκες βρέθηκαν στο σημείο που ο Γιώργος Καραιβάζ σωριάστηκε νεκρός

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους αστυνομικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών που έσπευσαν στο σημείο, κατέθεσαν 4 αυτόπτες μάρτυρες. Φαίνεται πως κανένας δεν άκουσε ήχο πυροβολισμού.

Οι αστυνομικοί ερευνούν εξονυχιστικά το σημείο της δολοφονίας, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το όπλο που χρησιμοποιήθηκε. Σημαντικό στοιχείο της έρευνας θα αποτελέσει το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών, που οι αστυνομικοί προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν. Ήδη αξιωματικοί του ανθρωποκτονιών αναζητούν κάμερες που τυχόν έχουν καταγράψει την διαδρομή των αδίστακτων δολοφόνων.

Το τελευταίο ρεπορτάζ με το οποίο ασχολήθηκε σήμερα ο έμπειρος αστυνομικός συντάκτης, Γιώργος Καραϊβάζ, ήταν η πορεία των αστυνομικών ερευνών για την επί 16 μήνες εξαφάνιση ενός 20χρονου άνδρα, τα ίχνη του οποίου οι αρχές αναζητούν στη Δανία.

Μόλις ολοκλήρωσε το δημοσιογραφικό του έργο, επέστρεψε, όπως κάθε μέρα στο σπίτι του, για να πέσει, μέρα μεσημέρι, στη δολοφονική ενέδρα που του έστησαν οι άγνωστοι δράστες.

Ο Γιώργος Καραΐβάζ, κορυφαίος αστυνομικός συντάκτης για δεκαετίες, είχε διατελέσει επικεφαλής του αστυνομικού ρεπορτάζ στον Ant1 ενώ τα τελευταία χρόνια συνεργαζόταν με τον τηλεοπτικό σταθμό σταρ. Είχε ασχοληθεί με το αστυνομικό ρεπορτάζ στις μεγαλύτερες εφημερίδες, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε ιδρύσει ενημερωτική ιστοσελίδα με επίκεντρο το αστυνομικό ρεπορτάζ.

Μαρτυρία-σοκ: Είδα τους δράστες να του ρίχνουν την χαριστική βολή

Σοκάρει η μαρτυρία ενός αυτόπτη μάρτυρα στην κάμερα του MEGA που όπως υποστήριξε είδες τους δράστες να του ρίχνουν την χαριστική βολή, πυροβολώντας τον στο κεφάλι. Για να είναι σίγουροι ότι θα εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου του.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο σκουτεράκι – σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες – και τράπηκαν σε φυγή. Έως τώρα δεν έχει εντοπιστεί το όχημα με το οποίο διέφυγαν οι δύο άνδρες. Δεν αποκλείεται να το έχουν εγκαταλείψει σε κάποιο σημείο για να συνεχίσουν την διαφυγή τους.

Σε μικρή απόσταση από το σημείο εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ υπήρχαν τρεις υπάλληλοι του δήμου Αλίμου που κλάδευαν κάποια λουλούδια. Μόλις ολοκληρώθηκε η δουλειά τους, εμφανίστηκαν οι δύο δολοφόνοι. Οι μαρτυρίες και οι καταθέσεις τους είναι πολύ σημαντικές.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ωστόσο αξίζει να αναφέρουν ότι στο σημείο ήταν ανώτατος αξιωματικός που υπηρετεί στο τμήμα εκβιαστών. Είναι σημαντική η παρουσία του εδώ γιατί δίνει μια διάσταση για το που προσανατολίζονται οι αρχές.

-Ad-