Δολοφονία καρδιολόγου: Το DNΑ «μίλησε» για την πατρότητα του παιδιού

Παιδί του καρδιολόγου με πιθανότητα μεγαλύτερη από 99,9% είναι το αγοράκι που είχε φέρει στον κόσμο ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης με τη Βουλγάρα σύζυγό του, η οποία βρίσκεται στη φυλακή ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του. Αυτό έδειξε η επίσημη πραγματογνωμοσύνη για την πατρότητα του παιδιού.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», στις 12 Σεπτεμβρίου ορίστηκε από το Δικαστικό Μέγαρο Νεαπόλεως γενετίστρια από τον κατάλογο των πραγματογνωμόνων.Ακολούθησε λήψη βιολογικού υλικού από το παιδί για να διακριβωθεί η βιολογική του ταυτότητα, ενώ αφαίρεσαν τμήματα που φορούσε ο άτυχος γιατρός και είχαν «ποτιστεί» με αίμα ανήμερα της δολοφονίας του.

Η επίσημη έκθεση της γενετίστριας που όρισε το δικαστήριο, αναφέρει ότι παίρνοντας υπόψιν τα αποτελέσματα των αναλύσεων ο καρδιολόγος είναι βιολογικός πατέρας του τέκνου.

Το χρονικό της δολοφονίας στη Σητεία
Το 2017 ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης δολοφονήθηκε σε ενέδρα θανάτου, ενώ πήγαινε στο ιατρείο του, από τον φερόμενο ως εραστή σύντροφο της Βουλγάρας συζύγου του.Ο δράστης τον πυροβόλησε τουλάχιστον τέσσερις φορές με κυνηγετική καραμπίνα και έφυγε, αφήνοντας τον νεκρό στο οδόστρωμα.

Λίγες ώρες μετά το έγκλημα, ο Βούλγαρος αστυνομικός ομολόγησε, το έγκλημά του. Το αμάξι του γιατρού είχε «γαζωθεί» από σφαίρες κυνηγετικού όπλου, με μια να τον «βρίσκει» στο κεφάλι και τρεις στην πλάτη.

Ο καρδιολόγος είχε αποκτήσει ένα αγοράκι τριών ετών, την πατρότητα του οποίου είχαν αμφισβητήσει οι συγγενείς του. Για τη δολοφονία του γιατρού καταδικάστηκαν η χήρα του και ο Βούλγαρος φερόμενος ως εραστής της,

Όπως ανέφερε η απόφαση που είχε αποκαλύψει η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η σύζυγος του καρδιολόγου στις συνομιλίες που είχε με τον Βούλγαρο εραστή της του μετέφερε όλο και πιο έντονα πως ο σύζυγός της την κακοποιούσε και βιαιοπραγούσε σε βάρος της, με αποτέλεσμα να του δημιουργήσει έντονα συναισθήματα οργής για τον καρδιολόγο, καθώς έτρεφε για εκείνη ερωτικά συναισθήματα.

Σύμφωνα με την απόφαση, η γυναίκα του γιατρού του πρότεινε να σκοτώσει τον σύζυγό της, λέγοντάς του ότι όλη την περιουσία του θα την κληρονομήσει εκείνη και θα μπορούν να την σπαταλήσουν μαζί. Του είπε επίσης ότι θα τον βοηθούσαν στη δολοφονία, τόσο ο αδελφός της, όσο και η μητέρα της.

Η γυναίκα από τη Βουλγαρία, φέρεται να είχε ενημερώσει τον αδελφό της για τα σχέδιά της, στα οποία είχε συναινέσει κι αυτός. Σαν να μην έφτανε αυτό σύμφωνα με το δικαστήριο υπάρχουν ενδείξεις ότι και η μητέρα της είπε ψέματα ότι δεν γνώριζε αν είχε εραστή η κόρη της. Ωστόσο, όπως αναφέρει η απόφαση η μητέρα γνώριζε για την ύπαρξη εξωσυζυγικής σχέσης και μάλιστα είχε πάει στη Βουλγαρία για να καλύψει την κόρη της, η οποία συναντήθηκε με τον εραστή της.

Το δικαστήριο την καταδίκασε ως ηθική αυτουργό της εν ψυχρώ δολοφονίας.