Δολοφονία Καρολάιν: Διακοπή στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Για τις 28 Μαρτίου διακόπηκε η δίκη του 34χρονου πιλότου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, καταδικασμένου σε πρώτο βαθμό σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών και 6 μηνών για το αποτρόπαιο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, που ξεκίνησε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου. Η δίκη εκφωνήθηκε, με τον κατηγορούμενο -κρατούμενο στις φυλακές Μαλανδρίνου- παρόντα στο εδώλιο.

Με την έναρξη της δίκης υπέβαλε αίτημα αναβολής η νέα συνήγορος του κατηγορούμενου, Κατερίνα Μαυροειδή, η οποία είπε ότι διορίσθηκε από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, στις 9 Φεβρουαρίου και ότι δεν έχει παραλάβει ακόμη το ψηφιακό υλικό που περιλαμβάνεται στην δικογραφία. Έθεσε, επίσης, θέμα της επίδοσης της κλήσης στον εντολέα της.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να μην γίνει δεκτό το αίτημα της συνηγόρου αναφέροντας πως είναι “κακή πρακτική η αναβολή πρωτοεισακτέων υποθέσεων”. Όπως είπε “δεν δικαιούται αναβολής, μπορεί κάλλιστα να της δοθεί χρόνος να προετοιμαστεί. Προβλέπεται από το νόμο δυνατότητα διακοπής ακόμη και 30 ημερών” τόνισε ο Εισαγγελέας.

Το αίτημα αναβολής απορρίφθηκε από το δικαστήριο, το οποίο υιοθέτησε την εισαγγελική άποψη. Έτσι προχώρησε στην κλήρωση ενόρκων που θα πλαισιώσουν στην Έδρα τους τακτικούς δικαστές. Ένορκοι κληρώθηκαν τρεις γυναίκες και ένας άντρας ενώ συνολικά το Δικαστήριο έχει τέσσερις γυναίκες και τρεις άντρες δικαστές.

Παράσταση Πολιτικής Αγωγής δήλωσε η μητέρα της Καρολάιν Κράουτς, Σουζάνα Λυρραράκη. Σε αυτήν τη δίκη δεν δηλώθηκε παράσταση για την σκυλίτσα Ρόξυ, για την οποία είχε παρασταθεί στην πρώτη δίκη Φιλοζωική Οργάνωση.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αρ. Καμπανός: «Ζούμε ένα κακό όνειρο- Γίνονται βήματα αλλά δεν μπορούμε να γίνουμε από τη μία στιγμή στην άλλη κοινωνία αγγέλων»
2 Φεβρουαρίου, 2025
Βαρθολομαίος: Ο Αναστάσιος έγινε η ασάλευτη πέτρα της Εκκλησίας της Αλβανίας
2 Φεβρουαρίου, 2025
Εγκεφαλικά νεκρός ο 3χρονος Άγγελος – Επιθυμία της γιαγιάς να γίνει δωρεά των οργάνων του
2 Φεβρουαρίου, 2025
Τα σημεία συγκέντρωσης πληθυσμού για περίπτωση ανάγκης σε Σαντορίνη και Αμοργό
2 Φεβρουαρίου, 2025
Π. Τσακλόγλου: Θα αυξήσουμε το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό ΑμεΑ, νέων, γυναικών και ατόμων μεγάλης ηλικίας
2 Φεβρουαρίου, 2025
Στην τελική ευθεία η ψηφιακή διασταύρωση εγκυρότητας εγγράφων Ελλάδας και Κύπρου – Την Τρίτη η συνάντηση Παπαστεργίου-Δαμιανού
2 Φεβρουαρίου, 2025
Άκης Σκέρτσος: Η Θεσσαλονίκη κερδίζει το στοίχημα της διπλής σύγκλισης
2 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε ο Ευάγγελος Μπαταγιάννης
2 Φεβρουαρίου, 2025
Νέο βαλλιστικό πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς παρουσίασε το Ιράν
2 Φεβρουαρίου, 2025
Αχαΐα: Νεκρός κτηνοτρόφος από ηλεκτροπληξία
2 Φεβρουαρίου, 2025