Δολοφονία Καρολάιν: Ποια ήταν τα λάθη που πρόδωσαν τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Άγνωστες λεπτομέρειες της έρευνας που οδήγησαν στη σύλληψη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου μετά από 37 ημέρες για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά και τα λάθη που έκανε ο κατηγορούμενος και οδήγησαν στη σύλληψή του, αποκαλύπτει η εφημερίδα Πατρίς.

Οι αστυνομικοί που μπήκαν πρώτοι στο σπίτι μετά το τηλεφώνημα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου διαπιστώνουν ότι οι δήθεν ληστές είχαν πραγματοποιήσει μία επιλεκτική έρευνα στο σπίτι. Υπήρχε αναστάτωση στο σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα όχι όμως και σε άλλους χώρους της μεζονέτας. «Ήταν από τα πρώτα πράγματα που μας έκαναν εντύπωση» είχε δηλώσει στην παρουσίαση για την εξιχνίαση του εγκλήματος ο πρώην Τμηματάρχης του Ανθρωποκτονιών Κωνσταντίνος Χασιώτης.

Το δεύτερο στοιχείο που κάνει εντύπωση στους αστυνομικούς δεν είναι από το θύμα αλλά από τον ίδιο τον πιλότο. Εκείνος ισχυριζόταν ότι ήταν αρκετή ώρα δεμένος αλλά σύμφωνα με τα ευρήματα της καθηγήτριας Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χαράς Σπηλιοπούλου τα σημάδια στα χέρια του ήταν μόλις διακρινόμενα.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μπαίνει στο κάδρο των υπόπτων εξ αρχής. Οι αστυνομικοί παρακολουθούν διακριτικά τις κινήσεις του παράλληλα με τις έρευνες που διενεργούν για το ποιος – και αν -τελικά μπήκε στο σπίτι και δολοφόνησε την άτυχη μητέρα.

Οι αρχές συλλέγουν υλικό από κάθε κάμερα που υπάρχει, όχι μόνο στην περιοχή αλλά και σε διπλανούς δήμους, σε μία απόσταση από το σπίτι 30 χιλιομέτρων. Η ώρα τους βοηθάει καθώς σύμφωνα με την κατάθεση του πιλότου όλα έγιναν τη νύχτα επομένως δεν υπήρχε κίνηση και τα αυτοκίνητα ήταν σαφώς λιγότερα.

Ταυτοποιούν αυτοκίνητα και οδηγούς και διαπιστώνουν ότι κανείς δεν μπήκε στο σπίτι από τα σημεία όπου υπήρχαν κάμερες. Υπήρχε και πάλι όμως ένα τυφλό σημείο στην περιοχή του σπιτιού που θα μπορούσαν οι δήθεν ληστές να μπουν στο σπίτι.

Ο ισχυρισμός του πιλότου για δήθεν Γεωργιανούς δράστες ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε ότι ήταν στη σφαίρα φαντασίας του πιλότου.

Ακόμα και το πώς μίλησε στο τηλέφωνο τη στιγμή που ειδοποίησε την Αστυνομία προκάλεσε εντύπωση στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών. Το πρώτο πράγμα που είπε στο τηλεφωνικό κέντρο ήταν ότι μπήκαν ληστές… Σαν να θέλει εξαρχής να πείσει για τη ληστεία. Ένα άλλο σημείο κλειδί ήταν το γεγονός ότι στο τηλεφώνημα δεν είπε ότι η Καρολάιν είναι νεκρή. Έλεγε να πάει ασθενοφόρο αλλά δεν διευκρίνιζε γιατί.

Το λάθος που πρόδωσε τον πιλότο

Αναζητούν το στοιχείο που θα τον προδώσει, το λάθος που έκανε… και το βρίσκουν. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έστησε ένα σκηνικό ληστείας αλλά έκανε ένα τραγικό λάθος. Δεν σκέφτηκε ότι το κινητό του μετρούσε βήματα. Εκείνος υποτίθεται ότι ήταν δεμένος αλλά το κινητό του έδειχνε να κινείται μέσα στο σπίτι.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή του μόλις είχε ξεκινήσει.

Η σύλληψη στην Αλόννησο στο μνημόσυνο της Καρολάιν

«Ελάτε μαζί μας» λένε οι αστυνομικοί στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, μετά την τέλεση μνημόσυνου για την Καρολάιν στην Αλόννησο και εκείνος τους ακολουθεί χωρίς να πει το παραμικρό.

Τον οδηγούν με ελικόπτερο από το νησί στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ και εκεί ομολογεί ότι εκείνος σκότωσε την γυναίκα του.

Στο δικαστήριο θα παραδεχθεί «όταν γνώρισα τους αστυνομικούς του ανθρωποκτονιών ήξερα ότι αργά ή γρήγορα θα το καταλάβαιναν».

-Ad-