Δολοφονία Κατσουλάκη: Ενοχή του κατηγορουμένου προτείνει ο εισαγγελέας

Την ενοχή του 61 ετών κατηγορούμενου για την δολοφονία του 43χρονου Κώστα Κατσουλάκη, πρότεινε ο εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της σημερινής δίκης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου και στο εδώλιο κάθεται ο άνθρωπος που έχει ομολογήσει από την πρώτη στιγμή την ενοχή του.

Η απολογία του

Η δίκη ξεκίνησε με καταθέσεις μαρτύρων και συγκεκριμένων των αστυνομικών που βρέθηκαν στο σημείο εγκλήματος, συγγενών του άτυχου προέδρου της Κοινότητας Ορθουνίου Χανίων, Κώστα Κατσουλάκη καθώς και αυτοπτών μαρτύρων.

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος απολογήθηκε για τα όσα συνέβησαν στις 12 Μαΐου στο μίνι μάρκετ που διατηρούσε το θύμα, στο Βαμβακόπουλο Χανίων.

Ο ίδιος ανέφερε ότι «θόλωσε» το μυαλό του και πήγε να βρει το θύμα με το οποίο είχαν κάποιες διαφορές.

Πώς έγινε το φονικό

Το περιστατικό έγινε λίγο πριν από τη μία στο μεσημέρι της Κυριακής 12 Μαΐου του 2019, στο Βαμβακόπουλο Χανίων, όπου το θύμα είχε το μίνι μάρκετ. Ο καθ’ ομολογία δράστης προσέγγισε την επιχείρηση του άτυχου Κατσουλάκη και αφού είχε προηγηθεί καβγάς μεταξύ τους, έβγαλε ένα όπλο και πυροβόλησε στο κεφάλι τον 43χρονο.

Στη συνέχεια ο ίδιος ο κατηγορούμενος, ενημέρωσε τις αρχές για την πράξη του και συνελήφθη. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον 43χρονο, ο οποίος όμως, παρά τις προσπάθειες διασωστών και γιατρών, άφησε την τελευταία του πνοή.

Η είδηση της δολοφονίας προκάλεσε σοκ στην ευρύτερη περιοχή του Ορθουνίου, καθώς το θύμα είχε δραστήρια και επιτυχημένη ενασχόληση με την αυτοδιοίκηση. Μάλιστα, θα ήταν υποψήφιος και πάλι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος και κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές με παραβατική συμπεριφορά. Λίγες ημέρες μετά, οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή και μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος.

Πηγή: cretapost

-Ad-